slawek3231 3 Opublikowano 10 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2015 Witam potrzebuję skryptu mam plugin citizens i gdy klikniemy na takiego ludzika z pluginu Citizens o nazwie "Bob" np zbroją skurzaną to ona znika i dostajemy 10 pieniędzy gdy ta zbroja ma np. od 5-10 protection dostajemy dodatkowe 50 pieniędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ADIB111 0 Opublikowano 1 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2021 (edytowane) on right click on entity: if name of clicked entity is "Bob": if player's tool is leather chestplate: send "&aPomyślnie sprzedałeś/aś item!" to player remove 1 leather chestplate from player execute console command "eco give %player% 10" Tłumaczenie: 1/2 linijka - Po kliknięciu na dane entity ma się coś wydarzyć, w tym przypadku chcemy mieć nazwane entity, więc tutaj przychodzi nam z pomocą drugie linijka, w której nasz skrypt będzie wykrywał nazwę entity 3 linijka - Tutaj przykładowo podana jest skórzana klata, w tej linijce sprawdzane jest co gracz trzyma w ręce 4 linijka - Wysyłanie potwierdzenia do gracza 5 linijka - Usuwa nam dany item po sprzedaniu go 6 linijka - Dodaje nam kasę za item, jak masz jakiś inny skrypt/plugin na kasę, to sobie przerób Działanie: Tworzysz npc o nazwie bot w wybranym miejscu, a cały ten skrypt dajesz do folderu z innymi skryptami Dodawanie nowych itemków: Kopiujesz sobie 3,4,5,6 linijke, wklejasz pod spodem tak aby było RÓWNO POD if z 3 linijki if player's tool is leather chestplate: send "&aPomyślnie sprzedałeś/aś item!" to player remove 1 leather chestplate from player execute console command "eco give %player% 10" if player's tool is netherite ingot: send "&aPomyślnie sprzedałeś/aś item!" to player remove 1 netherite ingot from player execute console command "eco give %player% 20" if player's tool is diamond: send "&aPomyślnie sprzedałeś/aś item!" to player remove 1 diamond from player execute console command "eco give %player% 15" Tak samo możesz dodawać to na inne npc, możesz też zmieniać sobie drugi człon np. on right click on entity: if name of clicked entity is "Steve": on right click on entity: if name of clicked entity is "Bob": send "Hej, jestem steve" to player give 1 diamond to player Sprawdź sobie, czy nie wyskakują jakieś błedy, jak coś będzie źle, to daj znać Pozdrawiam *edit, nie zwracaj uwagi na te kolorki w kodzie, jak wkleisz do siebie, to będzie okej, po prostu ja od niedawna udzielam się tutaj i zapomniałem zaznaczyć wyświetlania przy dodawaniu kodu* Edytowane 1 stycznia 2021 przez ADIB111 Nie rozumiem sensu odkopywania tematów sprzed 5 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
slawek3231 3
Witam potrzebuję skryptu mam plugin citizens i gdy klikniemy na takiego ludzika z pluginu Citizens o nazwie "Bob" np zbroją skurzaną to ona znika i dostajemy 10 pieniędzy gdy ta zbroja ma np. od 5-10 protection dostajemy dodatkowe 50 pieniędzy
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi