Skocz do zawartości
  • 0

"is not set"

piter909

Pytanie

Hej,

Mój problem polega na tym, że nawet z pustym/wyczyszczonym plikiem variables nie setują się zmienne, gdy nie są zdefiniowane.
Mam taki skrypt:

if {quest1.zadanie.%player%} is not set:			set {quest1.zadanie.%player%} to false			if {quest2.zadanie.%player%} is not set:				set {quest2.zadanie.%player%} to false			if {quest3.zadanie.%player%} is not set:				set {quest3.zadanie.%player%} to false			if {quest4.zadanie.%player%} is not set:				set {quest4.zadanie.%player%} to false		if {quest1.zadanie.%player%} is false:			if {quest1.zabicia.%player%} is not set:				set {quest1.zabicia.%player%} to 0			if {quest2.zadanie.%player%} is false:				if {quest2.zabicia.%player%} is not set:					set {quest2.zabicia.%player%} to 0			if {quest3.zadanie.%player%} is false:				if {quest3.zabicia.%player%} is not set:					set {quest3.zabicia.%player%} to 0			if {quest4.zadanie.%player%} is false:				if {quest4.zabicia.%player%} is not set:					set {quest4.zabicia.%player%} to 0			if {quest5.zadanie.%player%} is false:				if {quest5.zabicia.%player%} is not set:					set {quest5.zabicia.%player%} to 0

Sprawdzając komendą send na evencie "On death of zombie", jest napisane, że te dwie zmienne są "<none>". Gdzie popełniłem błąd i jak zrobić, aby zmienne się setowały, gdy nie są zadeklarowane? :p

Nawiasem, opcja Variables: też nie działa po wpisaniu w nią:

variables:	{quest1.zadanie.%player%} = false	{quest2.zadanie.%player%} = false	{quest3.zadanie.%player%} = false	{quest4.zadanie.%player%} = false

Przez wywołanie tych zmiennych eventem:

on death of zombie:	if attacker is a player:		send "%{quest1.zadanie.%attacker%}%" to attacker		send "%{quest1.zabicia.%attacker%}%" to attacker

Wyświetla "<none> na czacie w 2 wierszach.

Próbowałem z %player%. Wtedy pokazuje się kolejno
true, false. Co jest bardzo dziwne, bo drugi wiersz powinien być liczbą..

Z góry bardzo dziękuję za pomoc

Edytowane przez piter909
https://skript.pl/temat/6899-is-not-set/

0 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie udzielono jeszcze odpowiedzi na to pytanie

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...