sula008 2 Opublikowano 2 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 marca 2015 Witam, czy ktoś z was może wie jak ogarnąć skrypcik w JS na zegar który odliczał by 7 dni i po upływie tych 7 dni restartował się i odliczał od nowa owe 7 dni?Przykładowo rozpoczynał by odliczanie w środę o 14.Znalazłem w necie odliczanie do końca dnia próbowałem je przerobić lecz nie podołałem temu bo niezbyt się znam na JS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimikolaj 33 Opublikowano 2 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 marca 2015 a ) 7 dni "serwerowe" (sr 13 - sr 20) czy "uzytkownika"? (jako timeout) b ) mniej wiecej okresl co chcesz zrobic z tym EDIT: maly blad napisalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sula008 2 Opublikowano 3 marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 marca 2015 W grze Runescape jest "cytadela" i ona ma restart co 7 dni i chcialem na stronie klanu zrobic licznik ktory by odmierzal owe 7 dni do restartu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimikolaj 33 Opublikowano 3 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 marca 2015 Moglbys uzyc metody getDay(), getHours(), getMinutes() i getSeconds(), zapisac wyniki w zmiennej, pozniej odczytac i tam jakos odjac od nich czas i juz. No niestety troche z tym roboty jest :/ P.s. Nie gram w runescape :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sula008 2 Opublikowano 3 marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 marca 2015 Mam taki skrypt lecz on odlicza czas do końca dnia męczyłem się z nim aby odliczał te 7 dni ale mi nie wychodziło :DsetInterval(function () { var time = new Date(); var midnight = new Date(time.getFullYear(), time.getMonth(), time.getDate() + 1, 0, 0, 0); var diff = midnight - time; var h = Math.floor(diff / 1000 / 60 / 60); var m = Math.floor(diff / 1000 / 60 % 60); var s = Math.floor(diff / 1000 % 60); document.body.textContent = h + ":" + m + ":" + s;}, 1000); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superchata 12 Opublikowano 3 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 marca 2015 Ale wyswietla wynik jakikolwkek, dodaj screena co sie wyswietla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sula008 2 Opublikowano 4 marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 marca 2015 No po 20 wyświetli się np 3:59:30 Czyli godziny minuty sekundy i "płynnie" sie zmienia, odliczając czas do końca dnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi