Witajcie. Mam pewien problem, chcę zrobić coś takiego jak GUI otwierające kolejne - wszystko świetnie działa jeżeli gracz jest JEDEN (oczywiście jeśli drugi gracz nie otwiera w tym czasie GUI). Mam tutaj właśnie taki kod:
# Ten kod otwiera GUI już drugie, jednak teraz wytłumacze cały problem - wiem o co chodzi z problemem ale nie wiem jak by to zrobić.
Method "CosTam" {}: set {_p} to arg{1}; open chest with 1 rows named "&4GUI #2" to {_p} wait 1 tick format slot 6 of {_p} with 1 of gold ingot named "&7Cos" with lore "Podstwowa" to close then run [function "NEXT" {{_p}}] stop
A więc tak, dajmy na to że wchodzę w GUI poprzez komendę /open - otwiera mi się okienko, czyli pojawia się pierwsze GUI, okey - wszystko jest dobrze, teraz klikam na przedmiot w tym GUI i wyświetla mi się kolejne już drugie GUI (w tym czasie gdy kliknąłem na przedmiot to używa tego powyższego Method "CosTam" i setuje zmienną {_p} to arg{1}; oznacza to że do zmiennej {_p} jest przypisany player). Więc tak, mamy już otwarte DRUGIE GUI, jednak przychodzi sobie drugi gracz, otwiera to wszystko (Pierwsze GUI > przechodzi do drugiego - czyli że setuje {_p} do gracza tego DRUGIEGO. Teraz pierwszy gracz próbuje użyć tego function "NEXT" {{_p}} to się nie otwiera bo drugi gracz zsetował {_p} i to nasze nie chce działać. Teraz mam takie pytanie, co zrobić aby zmienna była stworzona w postać np. {_p.%player%} czyli żeby była przypisana każda zmienna do innego gracza, żeby po prostu się nie pokrywały - tylko jak wiadomo w funkcji nie możemy użyć {_p.%player%}. Proszę o pomoc, sprawa wygląda na skomplikowaną - ale po zrozumieniu mojego błędu powinien znaleźć się ktoś któremu udałoby się to naprawić.
Pytanie
Naami 39
Witajcie. Mam pewien problem, chcę zrobić coś takiego jak GUI otwierające kolejne - wszystko świetnie działa jeżeli gracz jest JEDEN (oczywiście jeśli drugi gracz nie otwiera w tym czasie GUI). Mam tutaj właśnie taki kod:
# Ten kod otwiera GUI już drugie, jednak teraz wytłumacze cały problem - wiem o co chodzi z problemem ale nie wiem jak by to zrobić.
Method "CosTam" {}: set {_p} to arg{1}; open chest with 1 rows named "&4GUI #2" to {_p} wait 1 tick format slot 6 of {_p} with 1 of gold ingot named "&7Cos" with lore "Podstwowa" to close then run [function "NEXT" {{_p}}] stopA więc tak, dajmy na to że wchodzę w GUI poprzez komendę /open - otwiera mi się okienko, czyli pojawia się pierwsze GUI, okey - wszystko jest dobrze, teraz klikam na przedmiot w tym GUI i wyświetla mi się kolejne już drugie GUI (w tym czasie gdy kliknąłem na przedmiot to używa tego powyższego Method "CosTam" i setuje zmienną {_p} to arg{1}; oznacza to że do zmiennej {_p} jest przypisany player). Więc tak, mamy już otwarte DRUGIE GUI, jednak przychodzi sobie drugi gracz, otwiera to wszystko (Pierwsze GUI > przechodzi do drugiego - czyli że setuje {_p} do gracza tego DRUGIEGO. Teraz pierwszy gracz próbuje użyć tego function "NEXT" {{_p}} to się nie otwiera bo drugi gracz zsetował {_p} i to nasze nie chce działać. Teraz mam takie pytanie, co zrobić aby zmienna była stworzona w postać np. {_p.%player%} czyli żeby była przypisana każda zmienna do innego gracza, żeby po prostu się nie pokrywały - tylko jak wiadomo w funkcji nie możemy użyć {_p.%player%}. Proszę o pomoc, sprawa wygląda na skomplikowaną - ale po zrozumieniu mojego błędu powinien znaleźć się ktoś któremu udałoby się to naprawić.
https://skript.pl/temat/6009-gui-otwiera-kolejne-gui-problemy-z-dwoma-graczami/Udostępnij na innych stronach
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi