Sołtys™ 29 Opublikowano 31 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2015 witam. mam zmienną {_zmienna} o wartości "120.00 Dollars" wygrzebałem ze jest cos takiego jak replace ale ni ogarniam jak to dziala jesli chcial bym z tego "120.00 Dollars" zrobić samo "120" da się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sołtys™ 29 Opublikowano 31 stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2015 120 było przykładem... ale ok.. rozumiem ze jesli wpiszę.... replace all ".00 Dollars" with " " in {_zmienna}to wartość zmiennej bedzie tylko to "120 " tak?to tu taka ciekawostka... nie dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sołtys™ 29 Opublikowano 31 stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2015 (edytowane) command /test35: trigger: set {_kasa.%player%} to player's balance replace all "s" with "z" in {_kasa.%player%} send "%{_kasa.%player%}%" też nie reaguje... nadal wyświetla Dollars a nie Dollarz podobnie jak wpisze całe Dollars czy wgl tak jak by to replace nie istniało... zależy mi głównie na pozbyciu sie tego po przecinku bo chce to do storeborda wkleić a z 2 zerami nieczytelnie wygląda Edytowane 11 lipca 2020 przez Wojciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ogorek 22 Opublikowano 1 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2015 (edytowane) Akurat w twoim przypadku do zmiennej tymczasowej (ta z "podłogą (_)") nie dodaje "%player%" ponieważ ona już przechowuje stan konta danego gracza. Więc to powinno wyglądać tak: Edytowane 11 lipca 2020 przez Wojciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Sołtys™ 29
witam. mam zmienną {_zmienna} o wartości "120.00 Dollars"
wygrzebałem ze jest cos takiego jak replace ale ni ogarniam jak to dziala
jesli chcial bym z tego "120.00 Dollars" zrobić samo "120" da się?
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi