Skocz do zawartości

[UnDeadLANomicon] Poszukuję ekipy - hosting już mam ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Siemanko wszystkim!

Krótko i na temat: szukam ogarniętej, zajawkowej ekipy do wspólnego stworzenia i rozkręcenia projektu sieci serwerów multiplayer. Na pierwszy ogień na pewno idzie Minecraft oraz Project Zomboid, ale docelowo platforma jest w 100% otwarta na inne tytuły wieloosobowe – wszystko zależy od pomysłów i chęci.

Zaplecze sprzętowe

O moc obliczeniową nie musicie się martwić. Na ten moment mój klaster oferuje łącznie 52 rdzenie i 400 GB RAM-u, a kolejne dwie fizyczne maszyny czekają jeszcze w kolejce na wpięcie do klastra. Sprzęt stoi, nudzi się i zbiera kurz, a samemu wiadomo – brak doby, żeby ogarnąć konfigurację gier, społeczność i stronę wizualną.

Kogo poszukuję do ekipy?

Chętnie przygarnę osoby na stanowiska:

• Techników / Konfiguratorów: pluginy, modpacki, skrypty, balans rozgrywki.

• Budowniczych: ładne spawny, mapy i strefy eventowe zawsze w cenie.

• Adminów / Modów / Community Managerów: rozruszanie Discorda, pilnowanie porządku, organizacja eventów.

• Drugiego admina backendu do pomocy: jeśli czujesz Linuksa, wirtualizację lub panele serwerowe, pomocna dłoń zawsze się przyda.

Co oferuję ze swojej strony?

• Stabilną, bezlimitową infrastrukturę serwerową bez martwienia się o brak zasobów czy sloty.

• Pełne wsparcie od strony backendu, wirtualizacji i utrzymania maszyn.

• Luźną, bezspinkową atmosferę i pełną swobodę w realizacji sensownych pomysłów.

• Dostęp do panelu zarządzania i narzędzi ułatwiających pracę.

Sprawy finansowe

Żeby postawić sprawę jasno i uniknąć nieporozumień: na tę chwilę projekt traktujemy czysto hobbystycznie jako non-profit, więc nie oferuję stałego wynagrodzenia na start. Badam rynek i chcę sprawdzić, co uda nam się wspólnie zbudować. Jeśli projekt wypali, zbierze graczy i zacznie generować zyski, oczywiście będziemy dzielić tort między osoby, które włożyły w to realną pracę.

Kontakt

Jeśli masz pomysł na serwer, chcesz dołożyć swoją cegiełkę albo po prostu pograć i podłubać przy wspólnym projekcie:

• Pisz na PW na forum

• Mail - [email protected]

• Lub złap mnie na Discordzie: rogaty_brodaty

Podeślij parę słów o sobie, czym chciałbyś się zająć i w czym czujesz się najpewniej...

https://skript.pl/temat/59204-undeadlanomicon-poszukuj%C4%99-ekipy-hosting-ju%C5%BC-mam/