Bjorn_Laltarith 0 Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Siemanko wszystkim! Krótko i na temat: szukam ogarniętej, zajawkowej ekipy do wspólnego stworzenia i rozkręcenia projektu sieci serwerów multiplayer. Na pierwszy ogień na pewno idzie Minecraft oraz Project Zomboid, ale docelowo platforma jest w 100% otwarta na inne tytuły wieloosobowe – wszystko zależy od pomysłów i chęci. Zaplecze sprzętowe O moc obliczeniową nie musicie się martwić. Na ten moment mój klaster oferuje łącznie 52 rdzenie i 400 GB RAM-u, a kolejne dwie fizyczne maszyny czekają jeszcze w kolejce na wpięcie do klastra. Sprzęt stoi, nudzi się i zbiera kurz, a samemu wiadomo – brak doby, żeby ogarnąć konfigurację gier, społeczność i stronę wizualną. Kogo poszukuję do ekipy? Chętnie przygarnę osoby na stanowiska: Techników / Konfiguratorów: pluginy, modpacki, skrypty, balans rozgrywki. Budowniczych: ładne spawny, mapy i strefy eventowe zawsze w cenie. Adminów / Modów / Community Managerów: rozruszanie Discorda, pilnowanie porządku, organizacja eventów. Drugiego admina backendu do pomocy: jeśli czujesz Linuksa, wirtualizację lub panele serwerowe, pomocna dłoń zawsze się przyda. Co oferuję ze swojej strony? Stabilną, bezlimitową infrastrukturę serwerową bez martwienia się o brak zasobów czy sloty. Pełne wsparcie od strony backendu, wirtualizacji i utrzymania maszyn. Luźną, bezspinkową atmosferę i pełną swobodę w realizacji sensownych pomysłów. Dostęp do panelu zarządzania i narzędzi ułatwiających pracę. Sprawy finansowe Żeby postawić sprawę jasno i uniknąć nieporozumień: na tę chwilę projekt traktujemy czysto hobbystycznie jako non-profit, więc nie oferuję stałego wynagrodzenia na start. Badam rynek i chcę sprawdzić, co uda nam się wspólnie zbudować. Jeśli projekt wypali, zbierze graczy i zacznie generować zyski, oczywiście będziemy dzielić tort między osoby, które włożyły w to realną pracę. Kontakt Jeśli masz pomysł na serwer, chcesz dołożyć swoją cegiełkę albo po prostu pograć i podłubać przy wspólnym projekcie: Pisz na PW na forum Mail - [email protected] Lub złap mnie na Discordzie: rogaty_brodaty Podeślij parę słów o sobie, czym chciałbyś się zająć i w czym czujesz się najpewniej... Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/59204-undeadlanomicon-poszukuj%C4%99-ekipy-hosting-ju%C5%BC-mam/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi