NikoSkript 0 Opublikowano 25 maja Udostępnij Opublikowano 25 maja Witam, napisałem 2 Skript na Anti-LAGOWANIE. Ty nic nie musisz konfigurowac (chcyba ze chcesz) a oto mój skromny kodzik: # ========================================== # 1. BLOKOWANIE WYBUCHÓW (TNT i Kryształy) # ========================================== on explode: # Blokuje niszczenie bloków przez TNT i End Crystale if event-entity is tnt or ender crystal: cancel event on damage: # Blokuje obrażenia zadawane graczom przez wybuchy kryształów/TNT if damage cause is block explosion or entity explosion: cancel event # ========================================== # 2. COOLDOWN NA KRYSZTAŁY (End Crystals) # ========================================== on right click holding end crystal: # Sprawdzamy cooldown if {crystal.cooldown::%player%} is set: set {_waited} to difference between {crystal.cooldown::%player%} and now if {_waited} is less than 3 seconds: cancel event send "&c[Anty-Lag] Możesz użyć kryształu dopiero za %difference between 3 seconds and {_waited}%!" to player stop set {crystal.cooldown::%player%} to now on damage of ender crystal: # Zapobiega natychmiastowemu rozbijaniu kryształów (atakowanie kryształu to damage) if {crystal.cooldown::%attacker%} is set: set {_waited} to difference between {crystal.cooldown::%attacker%} and now if {_waited} is less than 3 seconds: cancel event stop # ========================================== # 3. BLOKADA PRZEDMIOTÓW GENERUJĄCYCH LAGI # ========================================== on place: # 1. Masowe stawianie stojaków na zbroje if player's tool is armor stand: set {_count} to 0 loop entities in radius 5 around event-block: if loop-entity is armor stand: add 1 to {_count} if {_count} >= 5: cancel event send "&c[Anty-Lag] Nie możesz postawić więcej niż 5 stojaków na małym obszarze!" to player stop # 2. Blokada mechanizmów zegarowych z tłokami if event-block is piston or sticky piston: set {_pistons} to 0 loop blocks in radius 4 around event-block: if loop-block is piston or sticky piston: add 1 to {_pistons} if {_pistons} >= 8: cancel event send "&c[Anty-Lag] Wykryto próbę zbudowania lag-maszyny z tłoków! Limit w okolicy to 8." to player stop # 3. Blokada wagoników z TNT / Lejami przy kliknięciu na tory on right click: if player's tool is tnt minecart or hopper minecart: if player does not have permission "admin.safety": cancel event send "&c[Anty-Lag] Ten przedmiot jest zablokowany ze względów bezpieczeństwa!" to player # Ograniczenie wylewania cieczy (woda/lawa) on flow: if event-block is lava or water: if y-coordinate of event-block is less than 10: cancel event Jeżeli nie zadziała, Napisz mi a ja poprawie! Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/59119-skript-na-anti-lagowane-sklagg/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi