SIema mam na serwerze poziomy które przyznaję graczom wyrażone w zmiennej {poziom.%player%}
Chciałbym zapisać osobę która wchodzi na serwer do listy w postaci nick gracza oraz w osobnej wartości listy jego poziom np:
Marek - 5
Kasia - 6
Ważne aby nick oraz poziom był osobnym loop-value np. loop-value-1 to nick a loop-value-2 to poziom.
Poniżej to co mam
on join:
# Zapisanie nicku i poziomu gracza do listy
set {listaPoziomow::%player%::nick} to player's name
set {listaPoziomow::%player%::poziom} to {poziom.%player%}
command /pokazliste:
trigger:
# Wypisanie gracz - poziom
loop {listaPoziomow::*}:
set {_nick} to {listaPoziomow::%loop-index%::nick}
set {_poziom} to {listaPoziomow::%loop-index%::poziom}
send "&a%{_nick}% - &b%{_poziom}%" to player
send "&4%loop-value-1%" to player
To co wypisuje
To co chce zeby wypisało
Dodatkowo przy wejściu na serwer powinno sprawdzać czy gracz jest już w liście, jeżeli tak to powinno nadpisać jego obecny poziom.
Pewnie to podstawowy skrypt ale dawno nic nie robiłem i pozapominałem.
Dziękuje za każdą pomoc
Pytanie
shaqupl1 6
SIema mam na serwerze poziomy które przyznaję graczom wyrażone w zmiennej {poziom.%player%}
Chciałbym zapisać osobę która wchodzi na serwer do listy w postaci nick gracza oraz w osobnej wartości listy jego poziom np:
Marek - 5
Kasia - 6
Ważne aby nick oraz poziom był osobnym loop-value np. loop-value-1 to nick a loop-value-2 to poziom.
Poniżej to co mam
on join: # Zapisanie nicku i poziomu gracza do listy set {listaPoziomow::%player%::nick} to player's name set {listaPoziomow::%player%::poziom} to {poziom.%player%} command /pokazliste: trigger: # Wypisanie gracz - poziom loop {listaPoziomow::*}: set {_nick} to {listaPoziomow::%loop-index%::nick} set {_poziom} to {listaPoziomow::%loop-index%::poziom} send "&a%{_nick}% - &b%{_poziom}%" to player send "&4%loop-value-1%" to playerTo co wypisuje

To co chce zeby wypisało
Dodatkowo przy wejściu na serwer powinno sprawdzać czy gracz jest już w liście, jeżeli tak to powinno nadpisać jego obecny poziom.
Pewnie to podstawowy skrypt ale dawno nic nie robiłem i pozapominałem.
Dziękuje za każdą pomoc
https://skript.pl/temat/58359-problem-lista-graczy-%C5%BCe-zmienn%C4%85/Udostępnij na innych stronach
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi