Skocz do zawartości
  • 0

barrier potion

PanKaktuus

Pytanie

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Postanowiłem, że rozwiąże twój problem nic dziwnego, że ci nie szło, bo zrobienie tego za pomocą skrypta to nie lada wyzwanie nawet sam pokombinowałem i próbowałem różnorakich sposobów na to by napisać to pełni w skrypcie ale to jest prawie nierealne. Więc się podałem i wymyśliłem prosty i szybki sposób na to czego pragniesz więc po kolei. 

1.Pobierz i zainstaluj 2 pluginy:
    1.Skript (Który już raczej masz)
    2.Worldborder (Który tworzy 2 worldborder totalnie niezwiązany z borderem z vanilla version)

2.Do skrypt wrzuć ten skript i ustaw options:

3.Teraz wejdź na serwer i stań w miejsce, gdzie ma być środek borderu (polecam spawn)

4.Wpisz po kolei te komendy:
    - /worldborder center (ustawi środek bordera vanilla tam gdzie stoisz)
    - /wb set 25 (ustawiamy border, przez który będzie dało się przejść) (Border 1)
    - /worldborder set 100 (ustawiamy border, przez który nie będzie dało się przejść, czyli będzie miejsce pomiędzy 1 a 2 borderem i to miejsce to właśnie będzie miejsce, do którego można się dostać za pomocą potionki 
       uwaga 2 border musi być większy od 1) (Border 2)

5.Teraz jeśli wpiszemy komendę /borderpotion to dostaniemy potionke i po wypiciu jej będziemy mogli przejść 1 border (jeśli znasz się na skrypcie to możesz dodać crafting tej potionki)

Edytowane przez Fquido_Games
https://skript.pl/temat/58316-barrier-potion/#findComment-345629