Skocz do zawartości

Skrypt na bossa Gianta

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Stworzyłem skrypt na bossa Gianta. Skrypt ten powoduje, że Giant normalnie goni nas oraz bije jak każdy inny mob. Poświęciłem sporo czasu na jego stworzenie, teraz chciałbym się nim podzielić i jednocześnie poprosić o pomoc kogoś bardziej doświadczonego ode mnie. Aktualnie skrypt nie jest w 100% gotowy z racji na to, że prawdopodobnie będzie bardzo lagował serwery z większą ilością graczy (prawdopodobnie, tutaj prosiłbym o wypowiedź kogoś kto się bardziej zna :D). niemniej, skrypt działa. Powoduje, że giant bije. Dodaje z niego drop, respi go codziennie o godzinie 17:00.

Mam też parę pytań, m.in. miałem problem z zadawaniem damage graczowi. Robię to poprzez "damage loop-player by...". Problem tkwi w tym, że ten sposób zawsze zadaje graczowi taką samą liczbę serc, niezależnie od tego, jaką gracz ma zbroję oraz enchanty na niej. Rozwiązałem to trochę na około, dodając do zmiennej wartość armoru gracza (set {giant::%uuid of loop-player%.armor} to loop-player's armor value) i następnie dzieląc nią odpowiednią liczbę punktów. Niestety okazało się również że to wyrażenie nie wykrywa zbroi netherytowej, ani enchantów, także zbroję netherite oraz enchanty dodawałem osobno, co widać w kodzie. Dla kogoś bardziej doświadczonego zapewne będzie wyglądało to śmiesznie, natomiast nie znalazłem innego sposobu który by to rozwiązał normalnie, a nie "na około". Kolejna sprawa to loopowanie wszystkich graczy na serwerze co 2 ticki. To zapewne będzie największy problem, który będzie powodował straszne lagi. Myślałem jak to rozwiązać, myślałem coś o regionach, ale koniec końców nie wiem czy cokolwiek to da i obawiam się, że nie będzie się dało tego rozwiązać inaczej. Domyślam się, że tworzenie takiego "systemu" w skrypcie może być praktycznie niemożliwe, aby nie lagował on serwera itd. Także moja prośba - to opinia od kogoś doświadczonego, czy da się to w jakiś sposób zoptymalizować, czy da się cały ten kod skrócić, czy koniec końców możliwym jest, aby ten skrypt nie obciążał bardzo serwera? Z góry bardzo dziękuję za pomoc i odpowiedź.

Skrypt:

GRIERIOR

Ukryłem duplikat tematu i przeniosłem ten z działu Zlecenia -> Pytania i problemy
Jeśli w przyszłości będziesz chciał przenieść swój temat do innego działu, zgłoś swój temat i napisz o co chodzi.

Notatka dodana przez GRIERIOR

https://skript.pl/temat/57673-skrypt-na-bossa-gianta/

• nnisu zmienił(a) tytuł na .
  • GRIERIOR zmienił(a) tytuł na Skrypt na bossa Gianta
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...