Witajcie, jestem aktualnie w trakcie tworzenia Build It skrypta. Tylko nie wiem za bardzo jak stworzyć to aby ze zmiennej {kl.arena1.gracze: :*} wypisać wszystkich graczy wraz z punktami obok. Tak aby gracze którzy są na arenie np. 4 graczy (maksymalna liczba ma być 8 jbc.) wyświetlało się na sidebarze po prawej stronie ze swoimi punktami. Proszę o pomoc - pozdrawiam.
Na razie próbowałem coś takiego, ale nie wiem jak dalej :P:
every 10 seconds: if {kl.start-game.%player%} is true: set {kl.arena1.gracze-size::*} to {kl.arena1.gracze::*} set {_num} to size of {kl.arena1.gracze-size::*} loop {_num} times: loop {kl.arena1.gracze-size::*}: {_v.%loop-number%} is not set: set {_v.%loop-number%} to loop-value loop-value is greater than {_v.%loop-number%}: set {_v.%loop-number%} to loop-value remove {_v.%loop-number%} from {kl.arena1.gracze-size::*} loop {_num} times: loop-number is less than or equal to 8: if {_v.%loop-number%} is set:
Pytanie
Naami 39
Witajcie, jestem aktualnie w trakcie tworzenia Build It skrypta. Tylko nie wiem za bardzo jak stworzyć to aby ze zmiennej {kl.arena1.gracze: :*} wypisać wszystkich graczy wraz z punktami obok. Tak aby gracze którzy są na arenie np. 4 graczy (maksymalna liczba ma być 8 jbc.) wyświetlało się na sidebarze po prawej stronie ze swoimi punktami. Proszę o pomoc - pozdrawiam.
Na razie próbowałem coś takiego, ale nie wiem jak dalej :P:
every 10 seconds: if {kl.start-game.%player%} is true: set {kl.arena1.gracze-size::*} to {kl.arena1.gracze::*} set {_num} to size of {kl.arena1.gracze-size::*} loop {_num} times: loop {kl.arena1.gracze-size::*}: {_v.%loop-number%} is not set: set {_v.%loop-number%} to loop-value loop-value is greater than {_v.%loop-number%}: set {_v.%loop-number%} to loop-value remove {_v.%loop-number%} from {kl.arena1.gracze-size::*} loop {_num} times: loop-number is less than or equal to 8: if {_v.%loop-number%} is set:i nie wiem czy zadziała :c
Edytowane przez KiszonaBestiaOdnośnik do komentarza
https://skript.pl/temat/5747-dodanie-graczy-na-sidebar/Udostępnij na innych stronach
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi