Kiler_630 0 Opublikowano 3 lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 3 lutego 2024 Witam, używam VPS od ovh cloud, 16gb ram chyba, 8 rdzeniowy procesor, z 350 zł z vat miesięcznie, i mam sieć serwerów ,paper, mam 2 serwery backendowe, lobby i skyblock i następnym trybem jaki planuję dodać to creative a potem bedwars albo survival i jak będzie więcej graczy to planuję dodać jeszcze więcej trybów. obecnie gra po kilka graczy, bo jeszcze nie reklamuję tego serwera bo wciąż nad nim pracuję i konfiguruję pluginy. chcę żeby grało jak najwięcej graczy. na razie nie ma żadnych lagów chyba że robię coś z worldeditem. jednak słysząłem że vps nie jest dobry pod mc i powinienem kupić dedyka. jeśli 360 zł z vat to za podobną cenę mogę kupić dedyka z ovh. co się opłaca? i jaka maszyna jest najlepsza pod mc? Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/57015-maszyna-pod-siec/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helios1993 333 Opublikowano 4 lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 4 lutego 2024 To nie tak, że "vps nie jest dobry pod mc". Jeśli vps oferuje procesory z wysoką wydajnością jednowątkową oraz filtry na warstwie 7 to jak najbardziej się nada. W przypadku vpsów od ovh filtry są, ale mało skuteczne, a procesory nie są przystosowane do środowiska serwerów mc. Przy twojej skali raczej nie ma sensu kupować dedyka, ponieważ nie będziesz miał możliwości wykorzystać w pełni jego zasobów. Aktualnie najlepszą opcją dla ciebie po wprowadzeniu nowego trybu będzie pakiet zarządzany Performance 16gb od hostingu Bloom (opcjonalnie vps 16gb od hostingu Pufferfish.host jeśli lepiej odnajdujesz się w terminalu niż w panelu). W dalszej przyszłości możesz albo ulepszyć aktualny pakiet, albo zainteresować się dedykiem Power-01 od Pebblehost (Nie miałem z nim styczności więc nie mogę zagwarantować czy będzie działał dobrze, ale cenowo wychodzi najlepiej. Jeśli się na niego zdecydujesz, chętnie poznam twoje doświadczenia.) Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/57015-maszyna-pod-siec/#findComment-340527 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi