HeroseQ 33 Opublikowano 25 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2014 Witam mógłby mi ktoś pomóc w napisaniu skryptu na biznesy ?Chodzi mi o średnio zaawansowany skrypt.Najlepiej żeby główna komenda wyglądała tak : /biznes [<text>] [<text>] [<text>] itp. Główne wymagania : Tworzenie biznesu. (Tworzy go admin i może go przekazać graczowi.)Wybieranie typu biznesu i zabieranie danej ilości monet. (lista biznesów jest pod spodem napisana na niebiesko)Dodawanie maksymalnie pięciu pracowników.Usuwanie biznesu . (Tylko przez adminia )System wypłat. (Gracz może dać wypłate wyznaczonemu pracownikowi. )Jeżeli gracz przepracował 30 minut tylko wtedy można dać mu wypłate. ( Jeżeli jest to możliwe. dokładniej opisałem pod spodem)Sprzedawanie danego przedmiotu tylko w wybranym typie biznesu. Lista biznesów : - Karczma - 150 monet- Kantor kupiecki - 160 monet- Warsztat rzemieślniczy - 100 monet- Odlewnia - 75 monet- Piekarnia - 50 monet- Stajnia - 80 monet- Rzeźnia - 170 monet Sprzedawanie przedmiotu klientowi za walute serverową . (sunflower named "&e&lMoneta" Pytanie :Czy możliwy jest skrypt że jeżeli jesteś na danym regionie World Guard i jesteś pracowinikiem co minute dodaje 1 do zmienej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DirectMC 11 Opublikowano 26 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2014 Widze ze masz troche umiejetnosci i wiesz o co chodzi w skript... Sam bys sobie nie poradzil? - Banalny kodzik :) Moge pomóc, ale nie napisze ci calego. ;) HeroseQ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DirectMC 11 Opublikowano 26 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2014 variables: {biznes.%player%} = 0command /biznes [<text>] [<text>] [<text>]: trigger: if arg 1 is "pomoc": send "&6> &7====================&6 <" send "&c Biznes" send "&7Chcesz zalozyc firme i zatrudnic" send "&7pracownikow? Teraz to mozliwe!" send "&7Wystarczy ze uzbierasz 256 sztuk zlotych monet!" send "&7Komendy znajdziesz pod /biznes komendy" if arg 1 is "komendy": send "&6> &7====================&6 <" send "&c Biznes" send "&6/biznes zaloz <nazwa> <rolnictwo, lesnictwo, gornictwo, zbieractwo>" send "&6/biznes zatrudnij <nick>" send "&6/biznes zwolnij <nick>" send "&6/biznes wyplac <nick> <suma>" send "&6/biznes oddaj <nick>" send "&6/biznes sprzedaj <nick>" send "&6/biznes usun" if arg 1 is "zaloz": if arg 2 is set: if arg 3 is set: if arg 3 is "rolnictwo" or "lesnictwo" or "gornictwo" or "zbieractwo": if player has 64 gold ingot named "&6>&7 Zlota Moneta&6 <": set {biznes.%player%} to 1 send "&6> &7Zalozyles swoj biznes o nazwie &c%arg 2%&7 i o branzy&c %arg 3%&7!" send "&6> &7Od teraz mozesz zatrudniac pracownikow&c /biznes zatrudnij <nick>&7." else: send "&6>&7 Nie masz 64 zlotych monet! Mozesz zebrac je kopiac kamien." else: send "&6> &7Wybierz branze z dozwolonych, nie wymyslaj swoich! (&cRolnictwo; Lesnictwo; Gornictwo; Zbieractwo&7)" else: send "&6> &7Podaj branze biznesu! (&cRolnictwo; Lesnictwo; Gornictwo; Zbieractwo&7)" else: send "&6> &7Podaj nazwe czynnosci! (&c/biznes zaloz; /biznes zatrudnij; /biznes zwolnij; /biznes wyplac; /biznes oddaj; /biznes sprzedaj; /biznes usun&7)" if arg 1 is "zatrudnij": if {biznes.%player%} is 1: if arg 2 is set: if arg 2 is name of player: send "&6> &7Dostales propozycje pracy u &c%player%&7 wpisz &c/biznes umowa&7, aby dolaczyc!" to %arg 2% send "&6> &7Wyslales propozycje pracy do &c%arg 2%&7!" else: send "&6> &7Podaj prawdziwy nick gracza!" else: send "&6> &7Podaj nick gracza!" else: send "&6> &7Nie masz wlasnego biznesu, wiec nie mozesz zatrudniac innych!"Wzoruj sie na mojej wersji, ktora kiedys zrobilem ;) HeroseQ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 HeroseQ 33 Opublikowano 26 grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2014 Dzięki leci lajk :), temat do zamknięcia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DirectMC 11 Opublikowano 26 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2014 Nmzc ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
HeroseQ 33
Witam mógłby mi ktoś pomóc w napisaniu skryptu na biznesy ?
Chodzi mi o średnio zaawansowany skrypt.
Najlepiej żeby główna komenda wyglądała tak : /biznes [<text>] [<text>] [<text>] itp.
Główne wymagania :
Tworzenie biznesu. (Tworzy go admin i może go przekazać graczowi.)
Wybieranie typu biznesu i zabieranie danej ilości monet. (lista biznesów jest pod spodem napisana na niebiesko)
Dodawanie maksymalnie pięciu pracowników.
Usuwanie biznesu . (Tylko przez adminia )
System wypłat. (Gracz może dać wypłate wyznaczonemu pracownikowi. )
Jeżeli gracz przepracował 30 minut tylko wtedy można dać mu wypłate. ( Jeżeli jest to możliwe. dokładniej opisałem pod spodem)
Sprzedawanie danego przedmiotu tylko w wybranym typie biznesu.
Lista biznesów :
- Karczma - 150 monet
- Kantor kupiecki - 160 monet
- Warsztat rzemieślniczy - 100 monet
- Odlewnia - 75 monet
- Piekarnia - 50 monet
- Stajnia - 80 monet
- Rzeźnia - 170 monet
Sprzedawanie przedmiotu klientowi za walute serverową . (sunflower named "&e&lMoneta"
Pytanie :
Czy możliwy jest skrypt że jeżeli jesteś na danym regionie World Guard i jesteś pracowinikiem co minute dodaje 1 do zmienej ?
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi