RafalRxyz 1 Opublikowano 1 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2022 (edytowane) Hej hej, wiem, że nazwa tematu może mylić. Więc podkreślę to w pierwszym zdaniu - nie mówimy o optymalizacji Papera lub zastosowaniu jego forku. Jako człowiek typowy serwerowiec jestem preferentem samodzielnego administrowania serwerem. Każdy zapewne ma swoje doświadczenia, stosuje taki a nie inny system operacyjny. Chciałbym w tym miejscu, abyśmy się podzielili tymi doświadczeniami. Zależy mi też na poznaniu Waszej opinii, ponieważ wydaje mi się, że również pod tym kątem czuję się lekko zacofany. Zazwyczaj moja konfiguracja serwerowa opiera się na Ubuntu bądź Debianie z konfiguracją na dockerze z użyciem Pterodactyla. Staram się również przy każdej instalacji okroić Linuxa z niepotrzebnych pakietów. Zazwyczaj przynosi to efekty, jednak też ciekawi mnie jak inne osoby podchodzą do tego tematu. Pozdrawiam i szczęśliwego Nowego Roku! Edytowane 1 stycznia 2022 przez RafalRxyz Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/51402-serwer-dedykowany-a-minecraft-dyskusja-og%C3%B3lna-nad-dzia%C5%82aniem-i-wewn%C4%99trzn%C4%85-optymalizacj%C4%85/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi