Napisałem skrypt i mam problem z eventami on death. O tyle event on mine działa tak już właśnie on death już nie. Mam dwa problemy z tymi eventami
PIERWSZY:
Statystyka - Chce żeby zliczało kille i śmierci i faktycznie działa zmienne się "wyciągają" ale problem jest w naliczaniu. Kiedy zabijemy jakiegoś gracza zalicza mu śmierć i zabójstwo zaś dla gracza, który zabije drugiego nie jest naliczany kill
KOD:
variables:
{smierci::%player%} = 0
{zabojstwa::%player%} = 0
on death:
if attacker is player:
if victim is player:
add 1 to {smierci::%player%}
on death of player:
if victim is player:
loop all players:
if attacker is loop-player:
add 1 to {zabojstwa::%player%}
Fragment kodu jest wzięty z jakiegoś już gotowego skryptu na statystykę.
DRUGI:
Drugi polega na problemie z eventem "on death". Chciałem zrobić event, który podliczał by nam np. ile zabiliśmy krów. Niestety mimo podanego eventu oraz zmiennej nie nalicza się ona do komendy. Zmienna przyjmuję wartość 0 taką jaką ustawiamy na początku. Można tych krów zabić 10 a i tak zmienna nadal będzie na 0
KOD:
variables:
{krowa::%player%} = 0
on death of cow:
if attacker is player:
add 1 to {krowa::%player%}
command /krowa:
trigger:
send "Zabito: %{krowa::%player%}%"
Pytanie
Kuba123580 1
Witam
Napisałem skrypt i mam problem z eventami on death. O tyle event on mine działa tak już właśnie on death już nie. Mam dwa problemy z tymi eventami
PIERWSZY:
Statystyka - Chce żeby zliczało kille i śmierci i faktycznie działa zmienne się "wyciągają" ale problem jest w naliczaniu. Kiedy zabijemy jakiegoś gracza zalicza mu śmierć i zabójstwo zaś dla gracza, który zabije drugiego nie jest naliczany kill
KOD:
variables: {smierci::%player%} = 0 {zabojstwa::%player%} = 0 on death: if attacker is player: if victim is player: add 1 to {smierci::%player%} on death of player: if victim is player: loop all players: if attacker is loop-player: add 1 to {zabojstwa::%player%}Fragment kodu jest wzięty z jakiegoś już gotowego skryptu na statystykę.
DRUGI:
Drugi polega na problemie z eventem "on death". Chciałem zrobić event, który podliczał by nam np. ile zabiliśmy krów. Niestety mimo podanego eventu oraz zmiennej nie nalicza się ona do komendy. Zmienna przyjmuję wartość 0 taką jaką ustawiamy na początku. Można tych krów zabić 10 a i tak zmienna nadal będzie na 0
KOD:
variables: {krowa::%player%} = 0 on death of cow: if attacker is player: add 1 to {krowa::%player%} command /krowa: trigger: send "Zabito: %{krowa::%player%}%"Odnośnik do komentarza
https://skript.pl/temat/49585-problem-z-eventami/Udostępnij na innych stronach
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi