luk4sMC 10 Opublikowano 5 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2020 (edytowane) A kto to przyszedł? PanMaruda... Bardzo jestem wdzięczny za cenne informacje! Zaczynając przygodę z programowaniem od skryptów bash, który to słynie z jednego wielkiego chaosu i zlepku wszystkiego co dobre w programowaniu, zawsze dążyłem do uporządkowania tegoż właśnie chaosu. Kod musi być zrozumiały, uporządkowany i basta... Cytat #jeżeli tobie będzie łatwiej to spokojnie możesz tworzyć przeczenie poprzez dodanie wykrzyknika Negacja, zaprzeczenie operatora Cytat #jeżeli zdefiniowałeś tylko jeden argument w komendzie to nie trzeba go numerować (ale jak najbardziej można) if arg is not set: Wydaje mi się, że jednak arg-1 jest czytelniejszy od arg 1 czy arg Cytat #jeżeli odnosimy się do argumentu to nie potrzeba żadnych dodatkowych nawiasów, cudzysłowów itp. #opcjonalnie procenty gdy parsujemy argument na tekst #w klamrach - tak jak ty zrobiłeś - zapisuje się zmienne set gamemode of arg to survival send "&cGracz: &6%arg%! Zmieniono Twój tryb na: &bPrzygoda" Nauczony jestem w innym języku, że argument to parametr a te często podstawiam do zmiennej, która może być np. ścieżka, więc cudzysłów jest wręcz wymagany... Wprowadziłem małe poprawki, żeby arg, arg 1 jak i arg-1 kolorował jednakowo i już jest lepiej Edytowane 5 grudnia 2020 przez luk4sMC Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/43350-skrypt-na-gamemode-gm-dla-graczy-z-op-i-pluginu-multiversecore/#findComment-271561 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi