#Aperture 278 Opublikowano 4 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2014 witał, jak w temacie. Co to jest? Do czego to służy? Jak to działa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ_CITROX 24 Opublikowano 4 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2014 (edytowane) Mi sie zdaje że koder to osoba pisząca jakieś kody a dekoder to osoba która może coś wziąść z tego kodu albo coś związane z tym :3 Edytowane 4 listopada 2014 przez DJ_CITROX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#Aperture 278 Opublikowano 4 listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2014 ymm... sory, nie powiedziałem. Oba są w procesorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#Aperture 278 Opublikowano 6 listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2014 @ref Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theneuetimes 522 Opublikowano 6 listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2014 Emmm, znalazłem na wikipedii. :x IU - dekoder rozkazów (ang. Instruction Unit). Tutaj dany rozkaz jest dekodowany, czyli określany zostaje rodzaj rokazu. Innymi słowy tutaj procesor dekoduje rozkaz i "myśli" jak ten rozkaz wygląda i co z nim dalej zrobić. Na tej podstawie układ sterowania wytwarza odpowiednie sygnały sterujące. To jak IU dekoduje rozkazy jest dla nas nieistotne, ponieważ to jest zależne od danego procesora, a także jest to niejako "tajemnica" projektantów. Ze względu na stopień skomplikowania dekodera wyróżniamy architektury Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! oraz Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!. Przy czym prostszy, a zarazem szybszy dekoder jest zawarty w tej drugiej architekturze. Architektura RISC zawiera zwykle także mniejszą liczbę rozkazów.Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Nie wiem czy o to chodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#Aperture 278 Opublikowano 6 listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2014 Dziękuję. Do zamknięcia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi