Skocz do zawartości
  • 0

placeholder ze skryptu

arixgry

Pytanie

Witam, posiadam plugin na Tabliste o nazwie "Tab" i mam do was pytanie czy da się użyć pewnej rzeczy ze skryptu jako placeholder w owym pluginie ?

Kawałek kodu:

command /monety [<text>] [<player>] [<number>]:
	trigger:
		if arg 1 is not set:
			send "{@prefix} Twój stan konta wynosi &e%{monety.%player%}% &7monet"

%{monety.%player%}% odpowiada za wyświetlanie ilości monet które posiada gracz i chciałbym aby właśnie %{monety.%player%}% było wyświetlane na tabie jako ilość monet gracza

https://skript.pl/temat/38240-placeholder-ze-skryptu/

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Gość Usunięty#32366

Oczywiście! Byś musiał pobrać plugin Ersatz, odpowiada on za tworzenie i odczytywanie placeholder. Jak wgrasz plugin "Ersatz" musisz przeładować serwer i wpisać komendę "/papi ecloud download skript" i w pliku .sk stworzyć taki kod:

on placeholder request with prefix "prefix":       # Tu ustaw prefix
	if the identifier is "test":                   # Tu ustaw nazwe
		set the result to "%{monety.%player%}%"    # Tu podajesz wartość

I ostatecznie musisz przeładować serwer, aby wszystko się ładnie odswieżyło, a potem wpisz komendę /sk reload <nazwa skryptu gdzie posiadasz ten kod> 
I w pluginie "Tab" ustaw tam gdzie chcesz mieć te monety. Wpisując zmienną %prefix_test%

Edytowane przez vCren
https://skript.pl/temat/38240-placeholder-ze-skryptu/#findComment-241791

• 0
W dniu 14.04.2020 o 00:06, Usunięty#32366 napisał:

Oczywiście! Byś musiał pobrać plugin Ersatz, odpowiada on za tworzenie i odczytywanie placeholder. Jak wgrasz plugin "Ersatz" musisz przeładować serwer i wpisać komendę "/papi ecloud download skript" i w pliku .sk stworzyć taki kod:

on placeholder request with prefix "prefix":       # Tu ustaw prefix
	if the identifier is "test":                   # Tu ustaw nazwe
		set the result to "%{monety.%player%}%"    # Tu podajesz wartość

I ostatecznie musisz przeładować serwer, aby wszystko się ładnie odswieżyło, a potem wpisz komendę /sk reload <nazwa skryptu gdzie posiadasz ten kod> 
I w pluginie "Tab" ustaw tam gdzie chcesz mieć te monety. Wpisując zmienną %prefix_test%

ja mam taki problem ze nie mam w /papi ecloud donload skript, nie mam tam skript co zrobić?

https://skript.pl/temat/38240-placeholder-ze-skryptu/#findComment-344565

• 0
W dniu 7.08.2024 o 10:06, asdasdasafasf napisał:

ja mam taki problem ze nie mam w /papi ecloud donload skript, nie mam tam skript co zrobić?

Upewnij się że masz zainstalowany plugin PlaceholderAPI (klik) oraz czy działa.

Krok 1. Sprawdź folder 'plugins' w folderze serwera i upewnij się że jest tam plik 'PlaceholderAPI-(tutaj cyferki zależne od wersji).jar', jeśli jest przejdz do kroku 2 a jak nie to zainstaluj z linku powyżej

Krok 2. Jeśli plugin jest zainstalowany wpisz komende /plugins i upewnij się że widnieje tam nazwa 'PlaceholderAPI' i jest ona na zielono a nie na czerwono (jeśli jest czerowny zobacz krok 3).

Krok 3 (czerwony plugin). Jeśli plugin jest na czerwono to znaczy że plugin się nie uruchomił, zobacz logi serwera i tam powinno pisać co się stało.

https://skript.pl/temat/38240-placeholder-ze-skryptu/#findComment-344655