Skocz do zawartości

Ustawianie własnego handlu z wieśniakami!

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, ostatnio bawiłem się RandomSK i postanowiłem zrobić opis jednej z funkcji czyli...

VILLAGER TRADE!

===============================================================================================================

Aby stworzyć nowy handel dla Villagera, musimy ustawić, kiedy ma się on ustawiać, my zrobimy, że będzie się on ustawiał po każdym spawnie wiesniaka!

Dodamy również szansę przydzielenia handlu dla wieśniaka, jak i stworzymy dużo nowych handlów!

Tak więc, oto przykładowy kod:

on spawn of villager:	wait 1 tick # CZEKAMY 1 TICK ABY SIE NIE ZBUGOWALO	delete trades of event-entity # USUWAMY WSZYSTKIE HANDLE WIESNIAKA!	set {_handel} to 20 dirt for wood sword named "&6Drewniany miecz!" with 99999 max uses # PRZYDZIELAMY HANDEL DO ZMIENNEJ	add {_handel} to trades of event-entity # USTAWIAMY ZEBY ZMIENNA BYLA HANDLEM	add 1 stone and 1 diamond for diamond axe with 99999 max uses to trades of event-entity # MOZEMY ROWNIEZ DAC TO BEZ ZMIENNEJ!

Wszystko jest wytłumaczone w "#" :>

Ale jak dodać tą szansę, i więcej handlu?

To proste! Zobaczcie:

on spawn of villager:	wait 1 tick 	chance of 20%:		delete trades of event-entity 		add 1 stone and 1 diamond for diamond axe with 99999 max uses to trades of event-entity		add 20 dirt for iron sword with 99999 max uses to trades of event-entity		add 64 gold ingot for gold sword named "&6MIECZ BOGOW" with 99999 max uses to trades of event-entity	chance of 10%:		delete trades of event-entity 		add 5 diamond for dirt with 99999 max uses to trades of event-entity		add 9 emerald and 9 diamond for gold block with 99999 max uses to trades of event-entity

Teraz każdy zespawnowany wieśniak, dostanie 20 i 10 procent szansy że ustawią mu się jakieś handle.

Jeżeli nie wylosuje się nic, handle będą standardowe jak u zwykłego Wieśniaka.

Myślę że bardzo prosty system!

Jeszcze jedno, event-entity czyli ten "spawnowany" villager ;p

Download RandomSK, bo ja sam miałem trudności z pobraniem tego ;__;

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/skript/forum/misc/66907-addon-random-sk-v-1-7/#posts

Miłej zabawy :D

https://skript.pl/temat/3600-ustawianie-w%C5%82asnego-handlu-z-wie%C5%9Bniakami/

ekhem...

napisalem to (i więcej, bo prawie wszystko co w Rsk jest) tutaj:

index.php?/topic/1658-Random-Sk#entry13673

hm... wiele osób pewnie i tak o tym nie wiedzialo, ale no cóż :v

~ tapatalk

https://skript.pl/temat/3600-ustawianie-w%C5%82asnego-handlu-z-wie%C5%9Bniakami/#findComment-31428

• 9 miesięcy temu...
  • bvcz zmienił(a) tytuł na Ustawianie własnego handlu z wieśniakami!
  • Szifter zablokował(a) ten temat
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...