Skocz do zawartości
  • 0

BungeeCord

indjana
 Udostępnij

Pytanie

Witam :)

Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć kilka spraw:

- Czy pod serwer BungeeCord moge podpiąć swoją domene tak abym nie musiał sie łaczyc przez ip numeryczne?

- Czy jest możliwośc dodania kompasu na serwer lobby połączony z bungeecordem tak aby dzięki kompasowi można było się tepnąc na inny serwer?

Dziekuje 

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
20 minut temu, indjana napisał:

Witam :)

Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć kilka spraw:

- Czy pod serwer BungeeCord moge podpiąć swoją domene tak abym nie musiał sie łaczyc przez ip numeryczne?

- Czy jest możliwośc dodania kompasu na serwer lobby połączony z bungeecordem tak aby dzięki kompasowi można było się tepnąc na inny serwer?

Dziekuje 

1. BungeeCord nie jest serwerem, jest tylko łącznikiem między serwerami aczkolwiek wchodzi się przez niego na serwer. Owszem istnieje możliwość podpięcia domeny do serwera BungeeCord.

2. Istnieje taka możliwość i nie jest to wcale trudne do zrobienia, można to zrobić np. w skripcie.

Pozdrawiam :)

• 0
Teraz, Michaelek_ napisał:

1. BungeeCord nie jest serwerem, jest tylko łącznikiem między serwerami aczkolwiek wchodzi się przez niego na serwer. Owszem istnieje możliwość podpięcia domeny do serwera BungeeCord.

2. Istnieje taka możliwość i nie jest to wcale trudne do zrobienia, można to zrobić np. w skripcie.

Pozdrawiam :)

Czy mógłbyś mi napisać lub podesłać taki skrypt na ten kompas i powiedzieć jakiś config jego czy coś? Jak on ma działać

• 0

W moim przypadku używam do tego dwóch skriptów bo jest mi po prostu wygodniej.

command /komenda:
	trigger:
		bungeecord connect player to "nazwa serwera"

Odpowiada za szybszy wybór serwera ;)

on join:
	teleport player to {hub}
	clear player's inventory
	set slot 4 of player to 1 clock of unbreaking 1 named "&6Wybor serwera!"
	set join message to ""
on quit:
	set quit message to ""
command /setspawn [<text>]:
	permission: xd
	permission message: XD?
	trigger:
		set {hub} to location of player
		send "&aUstawiono"
on rightclick with clock:
    open chest with 5 rows named "&7Wybierz tryb:" to player
    wait 1 tick
    format slot 0 of player with 1 of black glass named "Nazwa serwera" with lore "Opis serwera" to close then run [execute player command "/komenda"]

Odpowiada za ustawienie w 5 okienku paska zegarka gdzie po kliknieciu otworzy sie gui z wyborem serwera ;)

@Edit 
Jest to wyjęte prosto z mojego serwera  :)

Edytowane przez Michaelek_

• 0

W moim przypadku używam do tego dwóch skriptów bo jest mi po prostu wygodniej.

command /komenda:
	trigger:
		bungeecord connect player to "nazwa serwera"

Odpowiada za szybszy wybór serwera ;)

on join:
	teleport player to {hub}
	clear player's inventory
	set slot 4 of player to 1 clock of unbreaking 1 named "&6Wybor serwera!"
	set join message to ""
on quit:
	set quit message to ""
command /setspawn [<text>]:
	permission: xd
	permission message: XD?
	trigger:
		set {hub} to location of player
		send "&aUstawiono"
on rightclick with clock:
    open chest with 5 rows named "&7Wybierz tryb:" to player
    wait 1 tick
    format slot 0 of player with 1 of black glass named "Nazwa serwera" with lore "Opis serwera" to close then run [execute player command "/komenda"]

Odpowiada za ustawienie w 5 okienku paska zegarka gdzie po kliknieciu otworzy sie gui z wyborem serwera ;)

1. Dobrze, tam w "nazwa serwera" Mam wpisać tą nazwe którą używałem dotychczas w pluginie BungeePortals? cos takiego, czyli w moim przypadku były to Main

2. Skrypt 1 odpowiada za teleportacje do serwera drugiego, więc po co skrypt 2?

• 0
1 minutę temu, indjana napisał:

1. Dobrze, tam w "nazwa serwera" Mam wpisać tą nazwe którą używałem dotychczas w pluginie BungeePortals? cos takiego, czyli w moim przypadku były to Main

2. Skrypt 1 odpowiada za teleportacje do serwera drugiego, więc po co skrypt 2?

1. Skrypt odpowiada za skrócenie komendy /server nazwaserwera ktora wykonuje normalny gracz laczac sie przez bungeecord

2. Skrypt drugi odpowiada za otworzenie gui po nacisnieciu PPM w tym przypadku na zegarek gdzie możemy wybrać serwer.

• 0

1. Skrypt odpowiada za skrócenie komendy /server nazwaserwera ktora wykonuje normalny gracz laczac sie przez bungeecord

2. Skrypt drugi odpowiada za otworzenie gui po nacisnieciu PPM w tym przypadku na zegarek gdzie możemy wybrać serwer.

Okej, dziekuje ci bardzo za wytłumaczenie mi tego. Mam jeszcze jedno pytanko, ustawilem motd mojego serwera bungeecord zarówno na serwerze lobby jak i na tym bungeecordzie, Gdy wpisuje adres bungeecorda nie wyswietla sie zadne MOTD, Wygląda to tak

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Mozesz coś zaradzić?

• 0
2 minuty temu, indjana napisał:

Okej, dziekuje ci bardzo za wytłumaczenie mi tego. Mam jeszcze jedno pytanko, ustawilem motd mojego serwera bungeecord zarówno na serwerze lobby jak i na tym bungeecordzie, Gdy wpisuje adres bungeecorda nie wyswietla sie zadne MOTD, Wygląda to tak

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Mozesz coś zaradzić?

Zmień motd w pliku config.yml
Po prawej na dole masz możliwość do wejścia w ten plik szybko poprzez web FTP ;)

@Edit
Jeżeli potrzebujesz pomocy w jakiejś konfiguracji serwera bądź potrzebujesz skripty/configi itp, odezwij się w wiadomości prywatnej a na pewno się dogadamy ;)

• 0

Po prawej na dole masz możliwość do wejścia w ten plik szybko poprzez web FTP ;)

Okej, dziękuje ci bardzo ;) W razie jeszcze jakiś pytań napisze ci na pw, Dziekuje :)

• 0
1 minutę temu, Michaelek_ napisał:

A i, w configu jest normalnie ustawione,  tak jak tam na załączonym obrazku, co moze byc jeszcze przyczyną?

• 0
2 minuty temu, indjana napisał:

A i, w configu jest normalnie ustawione,  tak jak tam na załączonym obrazku, co moze byc jeszcze przyczyną?

Jeżeli masz wpisane tak jak poniżej powinno wszystko działać, zrestartuj wtedy serwery i bungee ;)

servers:
  lobby:
    motd: 'TU MUSISZ WPISAC MOTD'
    address: xxx
    restricted: false
  MegaDROP:
    motd: ''
  Testowy:
    motd: ''

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...