indjana 2 Opublikowano 3 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 marca 2019 Witam Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć kilka spraw: - Czy pod serwer BungeeCord moge podpiąć swoją domene tak abym nie musiał sie łaczyc przez ip numeryczne? - Czy jest możliwośc dodania kompasu na serwer lobby połączony z bungeecordem tak aby dzięki kompasowi można było się tepnąc na inny serwer? Dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michaelek_ 5 Opublikowano 3 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 marca 2019 20 minut temu, indjana napisał: Witam Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć kilka spraw: - Czy pod serwer BungeeCord moge podpiąć swoją domene tak abym nie musiał sie łaczyc przez ip numeryczne? - Czy jest możliwośc dodania kompasu na serwer lobby połączony z bungeecordem tak aby dzięki kompasowi można było się tepnąc na inny serwer? Dziekuje 1. BungeeCord nie jest serwerem, jest tylko łącznikiem między serwerami aczkolwiek wchodzi się przez niego na serwer. Owszem istnieje możliwość podpięcia domeny do serwera BungeeCord. 2. Istnieje taka możliwość i nie jest to wcale trudne do zrobienia, można to zrobić np. w skripcie. Pozdrawiam indjana 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 indjana 2 Opublikowano 3 marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 marca 2019 Teraz, Michaelek_ napisał: 1. BungeeCord nie jest serwerem, jest tylko łącznikiem między serwerami aczkolwiek wchodzi się przez niego na serwer. Owszem istnieje możliwość podpięcia domeny do serwera BungeeCord. 2. Istnieje taka możliwość i nie jest to wcale trudne do zrobienia, można to zrobić np. w skripcie. Pozdrawiam Czy mógłbyś mi napisać lub podesłać taki skrypt na ten kompas i powiedzieć jakiś config jego czy coś? Jak on ma działać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michaelek_ 5 Opublikowano 3 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 marca 2019 (edytowane) W moim przypadku używam do tego dwóch skriptów bo jest mi po prostu wygodniej. #1 command /komenda: trigger: bungeecord connect player to "nazwa serwera" Odpowiada za szybszy wybór serwera #2 on join: teleport player to {hub} clear player's inventory set slot 4 of player to 1 clock of unbreaking 1 named "&6Wybor serwera!" set join message to "" on quit: set quit message to "" command /setspawn [<text>]: permission: xd permission message: XD? trigger: set {hub} to location of player send "&aUstawiono" on rightclick with clock: open chest with 5 rows named "&7Wybierz tryb:" to player wait 1 tick format slot 0 of player with 1 of black glass named "Nazwa serwera" with lore "Opis serwera" to close then run [execute player command "/komenda"] Odpowiada za ustawienie w 5 okienku paska zegarka gdzie po kliknieciu otworzy sie gui z wyborem serwera @Edit Jest to wyjęte prosto z mojego serwera Edytowane 3 marca 2019 przez Michaelek_ indjana 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 indjana 2 Opublikowano 3 marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 marca 2019 Teraz, Michaelek_ napisał: W moim przypadku używam do tego dwóch skriptów bo jest mi po prostu wygodniej. #1 command /komenda: trigger: bungeecord connect player to "nazwa serwera" Odpowiada za szybszy wybór serwera #2 on join: teleport player to {hub} clear player's inventory set slot 4 of player to 1 clock of unbreaking 1 named "&6Wybor serwera!" set join message to "" on quit: set quit message to "" command /setspawn [<text>]: permission: xd permission message: XD? trigger: set {hub} to location of player send "&aUstawiono" on rightclick with clock: open chest with 5 rows named "&7Wybierz tryb:" to player wait 1 tick format slot 0 of player with 1 of black glass named "Nazwa serwera" with lore "Opis serwera" to close then run [execute player command "/komenda"] Odpowiada za ustawienie w 5 okienku paska zegarka gdzie po kliknieciu otworzy sie gui z wyborem serwera 1. Dobrze, tam w "nazwa serwera" Mam wpisać tą nazwe którą używałem dotychczas w pluginie BungeePortals? cos takiego, czyli w moim przypadku były to Main 2. Skrypt 1 odpowiada za teleportacje do serwera drugiego, więc po co skrypt 2? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michaelek_ 5 Opublikowano 3 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 marca 2019 1 minutę temu, indjana napisał: 1. Dobrze, tam w "nazwa serwera" Mam wpisać tą nazwe którą używałem dotychczas w pluginie BungeePortals? cos takiego, czyli w moim przypadku były to Main 2. Skrypt 1 odpowiada za teleportacje do serwera drugiego, więc po co skrypt 2? 1. Skrypt odpowiada za skrócenie komendy /server nazwaserwera ktora wykonuje normalny gracz laczac sie przez bungeecord 2. Skrypt drugi odpowiada za otworzenie gui po nacisnieciu PPM w tym przypadku na zegarek gdzie możemy wybrać serwer. indjana 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 indjana 2 Opublikowano 3 marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 marca 2019 Teraz, Michaelek_ napisał: 1. Skrypt odpowiada za skrócenie komendy /server nazwaserwera ktora wykonuje normalny gracz laczac sie przez bungeecord 2. Skrypt drugi odpowiada za otworzenie gui po nacisnieciu PPM w tym przypadku na zegarek gdzie możemy wybrać serwer. Okej, dziekuje ci bardzo za wytłumaczenie mi tego. Mam jeszcze jedno pytanko, ustawilem motd mojego serwera bungeecord zarówno na serwerze lobby jak i na tym bungeecordzie, Gdy wpisuje adres bungeecorda nie wyswietla sie zadne MOTD, Wygląda to tak Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Mozesz coś zaradzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michaelek_ 5 Opublikowano 3 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 marca 2019 (edytowane) 2 minuty temu, indjana napisał: Okej, dziekuje ci bardzo za wytłumaczenie mi tego. Mam jeszcze jedno pytanko, ustawilem motd mojego serwera bungeecord zarówno na serwerze lobby jak i na tym bungeecordzie, Gdy wpisuje adres bungeecorda nie wyswietla sie zadne MOTD, Wygląda to tak Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Mozesz coś zaradzić? Zmień motd w pliku config.yml Po prawej na dole masz możliwość do wejścia w ten plik szybko poprzez web FTP @Edit Jeżeli potrzebujesz pomocy w jakiejś konfiguracji serwera bądź potrzebujesz skripty/configi itp, odezwij się w wiadomości prywatnej a na pewno się dogadamy Edytowane 3 marca 2019 przez Michaelek_ indjana 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 indjana 2 Opublikowano 3 marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 marca 2019 Teraz, Michaelek_ napisał: Zmień motd w pliku config.yml Po prawej na dole masz możliwość do wejścia w ten plik szybko poprzez web FTP Okej, dziękuje ci bardzo W razie jeszcze jakiś pytań napisze ci na pw, Dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 indjana 2 Opublikowano 3 marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 marca 2019 1 minutę temu, Michaelek_ napisał: Zmień motd w pliku config.yml Po prawej na dole masz możliwość do wejścia w ten plik szybko poprzez web FTP A i, w configu jest normalnie ustawione, tak jak tam na załączonym obrazku, co moze byc jeszcze przyczyną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michaelek_ 5 Opublikowano 3 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 marca 2019 (edytowane) 2 minuty temu, indjana napisał: A i, w configu jest normalnie ustawione, tak jak tam na załączonym obrazku, co moze byc jeszcze przyczyną? Jeżeli masz wpisane tak jak poniżej powinno wszystko działać, zrestartuj wtedy serwery i bungee servers: lobby: motd: 'TU MUSISZ WPISAC MOTD' address: xxx restricted: false MegaDROP: motd: '' address: xxx restricted: false Testowy: motd: '' address: xxx restricted: false Edytowane 3 marca 2019 przez Michaelek_ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 indjana 2 Opublikowano 3 marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 marca 2019 Okej, mam. Dziekuje bardzo za pomoc Do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Vylence Opublikowano 3 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 marca 2019 Problem został rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
indjana 2
Witam
Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć kilka spraw:
- Czy pod serwer BungeeCord moge podpiąć swoją domene tak abym nie musiał sie łaczyc przez ip numeryczne?
- Czy jest możliwośc dodania kompasu na serwer lobby połączony z bungeecordem tak aby dzięki kompasowi można było się tepnąc na inny serwer?
Dziekuje
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi