Witam zrobiłem coś takiego pokaże , proszę o wytłumaczenie dlaczego jak $power jest większe niż null to mi się nie chce zsumować z $learn w zmiennej $suma. Kolokwialnie mówiąc chce żeby bo jeśli $learn jest 1 i $power jest 1 dodało się w zmiennej $suma i wyświetliło dwa ale tak się nie dzieje Proszę o pokazanie jak to zrobić Ps. wiem że nazwy zmiennych z D@#$
$learn = $_POST['wiedza'];
$power = $_POST['potenga'];
$suma = 0;
if ($learn == 1)
{
$suma = 0 + $learn;
}
if ($power == 1)
{
$suma = 0 + $power;
}
if ($suma > null)
{
echo "Twój wynik to $suma na 2ptk ";
}
else
{
echo "";
}
Pytanie
WiktorMasteR 19
Witam zrobiłem coś takiego pokaże , proszę o wytłumaczenie dlaczego jak $power jest większe niż null to mi się nie chce zsumować z $learn w zmiennej $suma. Kolokwialnie mówiąc chce żeby bo jeśli $learn jest 1 i $power jest 1 dodało się w zmiennej $suma i wyświetliło dwa ale tak się nie dzieje Proszę o pokazanie jak to zrobić Ps. wiem że nazwy zmiennych z D@#$
$learn = $_POST['wiedza']; $power = $_POST['potenga']; $suma = 0; if ($learn == 1) { $suma = 0 + $learn; } if ($power == 1) { $suma = 0 + $power; } if ($suma > null) { echo "Twój wynik to $suma na 2ptk "; } else { echo ""; }Odnośnik do komentarza
https://skript.pl/temat/31581-jak-doda%C4%87-jak%C4%85%C5%9B-warto%C5%9Bci-do-istniej%C4%85cej-zmiennej-php/Udostępnij na innych stronach
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi