Tymekd 149 Opublikowano 27 grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2018 Potrzebuje funkcje taką jak replace all "TEXT" with "" in {costam} tylko że mam strasznie długi tekst a potrzebny mi jest 1 numerek. chodzi o funkcje który usuwa wszystko co jest w {costam} oprucz "KUPA" reszte ma usuwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość ZiemniaQ Opublikowano 27 grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2018 (edytowane) Funkcja: function getKupa(t: text, kupa: text) :: text: set {_} to "" loop ((size of ({_t} split at {_kupa}))-1) times: set {_} to "%{_}%%{_kupa}%" return {_} Użycie: getKupa(%string%, %string%) getKupa("Tekst który ma bvć podmieniany", "Tekst który ma zostawać") getKupa("Potrzebuje Ziemniak Ziemniak funkcje Ziemniak taką Ziemniak jak replace all", "Ziemniak") Zwróci: "ZiemniakZiemniakZiemniakZiemniak" Edytowane 27 grudnia 2018 przez ZiemniaQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tymekd 149 Opublikowano 27 grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2018 (edytowane) Tak tylko ma być usuwana cała zawartość wartości np. {kupka1} ale zostawać ma tylko tekst o treści np. "pomagam" A 2 sprawa funkcje mi nie działają nie wiem czemu Edytowane 27 grudnia 2018 przez Tymekd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość ZiemniaQ Opublikowano 27 grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2018 8 minut temu, Tymekd napisał: Tak tylko ma być usuwana cała zawartość wartości np. {kupka1} ale zostawać ma tylko tekst o treści np. "pomagam" No to przecież zostaje... 8 minut temu, Tymekd napisał: A 2 sprawa funkcje mi nie działają nie wiem czemu Pewnie dlatego że siedzisz na jakiejś starej, słabej wersji mc <1.9 i korzystasz ze starego Skripta niewspierającego funkcji <2.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tymekd 149 Opublikowano 27 grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2018 No używam wersji 1.8.8 A wyślesz link do wersji 1.9? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość ZiemniaQ Opublikowano 27 grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2018 Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tymekd 149 Opublikowano 27 grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2018 (edytowane) Dobra już mam zaraz zobacze czy skrypt działa tak jak chciałem Edytowane 27 grudnia 2018 przez Tymekd znalazłem plik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Tymekd 149
Potrzebuje funkcje taką jak replace all "TEXT" with "" in {costam} tylko że mam strasznie długi tekst a potrzebny mi jest 1 numerek. chodzi o funkcje który usuwa wszystko co jest w {costam} oprucz "KUPA" reszte ma usuwać
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi