Witam, po raz pierwszy od początku mojej przygody ze skript'em przyszło mi się skonfrontować z problemem na który w internecie nie znalazłem odpowiedzi. Nie wiem jak sformułować warunek definiujący czy gracz określony w konfiguracji jest online. Wytłumaczę to na zasadzie prostego kodu.
options: administratortechniczny: jakasnazwa administratorchatu: innanazwa command /ekipa: description: wyswietla liderow i ich status usage: /warn <player> <powod> trigger: send "&2Oto nasza ekipa" to sender If {@administratortechniczny} is online: send "&9Administrator Techniczny: &2{@administratortechniczny}" Else: send "&9Administrator Techniczny: &7{@administratortechniczny}" If {@administratorchatu} is online: send "&9Administrator Chatu: &2{@administratorchatu}" Else: send "&9Administrator Chatu: &7{@administratorchatu}"
Zasadniczo więc chodzi o to żeby skrypt sprawdzał czy dana osoba jest online, i w zależności od tego wyświetlał jej nick na liście na zielono lub szaro.
A chciał bym ominąć konieczność zapętlania wszystkich graczy i sprawdzania permisji.
Pytanie
NeedBluud 0
Witam, po raz pierwszy od początku mojej przygody ze skript'em przyszło mi się skonfrontować z problemem na który w internecie nie znalazłem odpowiedzi. Nie wiem jak sformułować warunek definiujący czy gracz określony w konfiguracji jest online. Wytłumaczę to na zasadzie prostego kodu.
Zasadniczo więc chodzi o to żeby skrypt sprawdzał czy dana osoba jest online, i w zależności od tego wyświetlał jej nick na liście na zielono lub szaro.
A chciał bym ominąć konieczność zapętlania wszystkich graczy i sprawdzania permisji.
Jakieś pomysły? Z góry dziękuję ^ ^
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi