Witam, napotkałem mały problem składniowy z tablicami w skripcie.
Otóż chciałbym ustawić sobie tablicę nazw w zmiennej dajmy {Eq.Armors::*} w taki sposób, że w pewnej pętli (5-cio krotnej) chciałbym odwołać się do każdej kolejnej wartości tablicy.
loop 10 times:
if zombie's display name is "&eLvl %loop-number-1% &4Zombie":
loop 5 times:
chance of (%loop-number-1% * 5)%:
set zombie's {Eq.ArmorSlots::%loop-number-2%} to {Eq.ArmorType::%loop-number-1%} {Eq.Armors::%loop-number-2%}
Gdzie: {Eq.ArmorSlots::*} będzie przechowywać sloty zbroi [helmet slot, chestplate slot, legging slot, boot slot] {Eq.ArmorType::*} będzie przechowywać typy (materiały) zbroi [leather, chain, gold, iron, diamond] {Eq.Armors::*} będzie przechowywać zbroje [helmet, chestplate, leggings, boots]
Szczerze powiedziawszy, nawet nie jestem pewien czy składnia odwołania do jednej i drugiej zmiennej obok siebie będzie działać xd ( {Eq.ArTy::%%} {Eq.Ar::%%} jako np leather chestplate ).
Samo stworzenie tablicy to wiem ( add <argument> to {tablica::*} ), i że dodaje to argument jako kolejną wartość/komórkę, co widać w Variables.csv i przy funkcji wypisania zawartości tablicy.
To {Tablica::komórka} to w sumie rzucam tak o, żeby zobrazować moje zamiary xd
Pytanie
DaWiHsS 5
Witam, napotkałem mały problem składniowy z tablicami w skripcie.
Otóż chciałbym ustawić sobie tablicę nazw w zmiennej dajmy {Eq.Armors::*} w taki sposób, że w pewnej pętli (5-cio krotnej) chciałbym odwołać się do każdej kolejnej wartości tablicy.
loop 10 times: if zombie's display name is "&eLvl %loop-number-1% &4Zombie": loop 5 times: chance of (%loop-number-1% * 5)%: set zombie's {Eq.ArmorSlots::%loop-number-2%} to {Eq.ArmorType::%loop-number-1%} {Eq.Armors::%loop-number-2%}Gdzie:
{Eq.ArmorSlots::*} będzie przechowywać sloty zbroi [helmet slot, chestplate slot, legging slot, boot slot]
{Eq.ArmorType::*} będzie przechowywać typy (materiały) zbroi [leather, chain, gold, iron, diamond]
{Eq.Armors::*} będzie przechowywać zbroje [helmet, chestplate, leggings, boots]
Szczerze powiedziawszy, nawet nie jestem pewien czy składnia odwołania do jednej i drugiej zmiennej obok siebie będzie działać xd ( {Eq.ArTy::%%} {Eq.Ar::%%} jako np leather chestplate ).
Samo stworzenie tablicy to wiem ( add <argument> to {tablica::*} ), i że dodaje to argument jako kolejną wartość/komórkę, co widać w Variables.csv i przy funkcji wypisania zawartości tablicy.
To {Tablica::komórka} to w sumie rzucam tak o, żeby zobrazować moje zamiary xd
Ktoś coś?
https://skript.pl/temat/30044-tablice-skript/Udostępnij na innych stronach
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi