Skocz do zawartości

Praca

Briano

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Mam 15 lat i mam pewien problem.

Moi rodzice co prawda zarabiają , ale do tego dochodzą opłaty bo braliśmy telefony na raty I inne rzeczy.

Emerytura mojej babci szła na opłaty mieszkania. Moja babcia 2 tygodnie temu zmarła więc odeszła jej emerytura więc też więcej wydatków mają moi rodzice. Lipnie tak wyciągać od nich hajs a  też lubię czasem zjesc jakiegoś kebsa jakieś gierki czy cos

Pytanie brzmi.. Jak mogę zarobić szybko jakieś fajne pieniążki?

https://skript.pl/temat/29930-praca/

Jako 19latek powiem Ci: nie istnieje coś takiego. Jeszcze pare lat temu też łudziłem się szybką kasą, ale coś takiego nie istnieje (chyba, że chcesz kraść). Jednym wyjściem w Twojej sytuacji jest przejście się po lokalnych firmach i po prostu zapytanie czy nie ma jakiejś pracy, chociażby roznoszenie ulotek czy zamiatanie po godzinach pracy. Drobna kasa, ale kasa. 

Innym wyjściem jest na przykład praca na polu, jednak jeśli masz 15 lat to mogę Ci powiedzieć, że możesz nie wytrzymać, kiedy miałem 16 spędziłem na niej 2 miesiące i na szczęście rok później znalazłem pracę na umowę i dobrych warunkach, ale to się wiązało z tym, że w szkole miałem praktyki, po praktykach gościu mi po prostu zaproponował pracę na wakacje, a ja się zgodziłem. Więc nigdy do pracy na polu wracać nie musiałem. Co wybierzesz czy zrobisz to już Twoja decyzja, ale pamiętaj: siedzeniem na dupie nic nie zrobisz ?

https://skript.pl/temat/29930-praca/#findComment-196465

47 minut temu, LeviPlayGames napisał:

Jako 19latek powiem Ci: nie istnieje coś takiego. Jeszcze pare lat temu też łudziłem się szybką kasą, ale coś takiego nie istnieje (chyba, że chcesz kraść). Jednym wyjściem w Twojej sytuacji jest przejście się po lokalnych firmach i po prostu zapytanie czy nie ma jakiejś pracy, chociażby roznoszenie ulotek czy zamiatanie po godzinach pracy. Drobna kasa, ale kasa. 

Innym wyjściem jest na przykład praca na polu, jednak jeśli masz 15 lat to mogę Ci powiedzieć, że możesz nie wytrzymać, kiedy miałem 16 spędziłem na niej 2 miesiące i na szczęście rok później znalazłem pracę na umowę i dobrych warunkach, ale to się wiązało z tym, że w szkole miałem praktyki, po praktykach gościu mi po prostu zaproponował pracę na wakacje, a ja się zgodziłem. Więc nigdy do pracy na polu wracać nie musiałem. Co wybierzesz czy zrobisz to już Twoja decyzja, ale pamiętaj: siedzeniem na dupie nic nie zrobisz ?

Szczerze powiedziawszy praca na polu by mnie interesowała, tzn... wykonywałbym ją z lekką przyjemnością, tylko problem jest taki, że ja mieszkam od urodzenia w mieście, i raz, że trzeba byłoby zapylać do wsi, to jeszcze nie przyzwyczajony jestem do tych klimatów. No fakt, szybka kasa to może i nie istnieje, ja mogę się wysilić, mogę zwyczajnie coś robić, aby zarobić. Ja mogę brać pieniądze nawet co miesiąc

Kminiłem coś z promowaniem różnych marek typu fanta na socialmediach, ale jak sobie pomyślałem ile lat trzeba byłoby poświęcić aby mieć jakikolwiek zysk to.........

https://skript.pl/temat/29930-praca/#findComment-196466

Jeżeli chodzi o tego typu pracę to musisz najpierw zbudować sobie jakiś fanbase, dopiero wtedy może ktokolwiek zainteresowałby się Twoją ofertą. Koncerny takie jak sprite, pepsi czy nie wiem Princessa (xd) raczej nie zainteresuje się zwykłym Kowalskim. Problem u Ciebie polega na tym, że ciężko będzie Ci też połączyć taką pracę na polu ze szkołą. Dojazd to jest małe piwo, uwierz mi, jakbyś chciał to byś dojeżdżał ? myślę że najseksowniejszym wyjściem było by dla Ciebie podpytanie w lokalnych firmach. Wiem, że u mnie w mieście na przykład na deptaku jest parę biur mniejszych firm i tam często takie miniquesty jak roznoszenie ulotek dają uczniom, bo to im najlepiej się kalkuluje :D

https://skript.pl/temat/29930-praca/#findComment-196468

• Szifter zablokował(a) ten temat
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...