Szukam sposobu na zablokowanie znaków Unicode (używanych przez osoby reklamujące) za pomocą skryptu. Widziałem, że istnieją pluginy, które wyłapują znaki Unicode, jednak większość ich nie współpracuje z wersją mojego serwera. Pozostałe nie spełniają większości oczekiwań, dlatego zależy mi, aby napisać to w Skript. Próbowałem blokować najczęściej używane znaki Unicode, jednakże nie ma fizycznej możliwości zablokowania ich wszystkich przy użyciu kodu działającego na analogicznej zasadzie jak poniższy:
on chat:
if message contains "Ά" or "β" or "Ⓐ" or "Ⓑ" or "Ⓒ" or "Ⓓ":
cancel event
Doszedłem do wniosku, że zamiast blokować wszystkie znaki Unicode, może wystarczy napisać skrypt zezwalający na używanie tylko i wyłącznie znaków z klawiatury np: Q W E 1 2 3 ! $ ; ' i tak dalej. W domyśle, ten skrypt, po wykryciu innego znaku (niż znajdującego się na liście) powinien nie zezwolić na napisanie wiadomości z tym znakiem. Jednak nie wiem jak całość napisać w Skript.
Może również istnieje jakieś inne wyrażenie w Skript (przykładowo ON UNICODE EXIST), które wykrywa znaki Unicode, a które umknęło mojej uwadze?
Ma ktoś pomysł jak rozwiązać powyższy problem w Skript?
Pytanie
jas123 1
Szukam sposobu na zablokowanie znaków Unicode (używanych przez osoby reklamujące) za pomocą skryptu. Widziałem, że istnieją pluginy, które wyłapują znaki Unicode, jednak większość ich nie współpracuje z wersją mojego serwera. Pozostałe nie spełniają większości oczekiwań, dlatego zależy mi, aby napisać to w Skript. Próbowałem blokować najczęściej używane znaki Unicode, jednakże nie ma fizycznej możliwości zablokowania ich wszystkich przy użyciu kodu działającego na analogicznej zasadzie jak poniższy:
on chat: if message contains "Ά" or "β" or "Ⓐ" or "Ⓑ" or "Ⓒ" or "Ⓓ": cancel eventDoszedłem do wniosku, że zamiast blokować wszystkie znaki Unicode, może wystarczy napisać skrypt zezwalający na używanie tylko i wyłącznie znaków z klawiatury np: Q W E 1 2 3 ! $ ; ' i tak dalej. W domyśle, ten skrypt, po wykryciu innego znaku (niż znajdującego się na liście) powinien nie zezwolić na napisanie wiadomości z tym znakiem. Jednak nie wiem jak całość napisać w Skript.
Może również istnieje jakieś inne wyrażenie w Skript (przykładowo ON UNICODE EXIST), które wykrywa znaki Unicode, a które umknęło mojej uwadze?
Ma ktoś pomysł jak rozwiązać powyższy problem w Skript?
https://skript.pl/temat/29907-blokowanie-unicode/Udostępnij na innych stronach
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi