Mam sobie event every 1 second, który jest do sprawdzania czy gracz robi coś.
Problem w tym, że chcę, by jedna linijka w evencie "every 1 second" wykonywała się raz.
Przykład:
every 1 second: #CO 1 SEKUNDE
loop all players: #LOOPUJE WSZYSTKICH GRACZY, SPRAWDZANIE ICH
if {wartosc::%loop-player%} is true: #SPRAWDZAM CZY WARTOŚĆ JEST POPRAWNA (GRACZ WYKONUJE COŚ)
send "Spelniasz warunek." #WYSYLANIE WIADOMOSCI
Chcę, by 4 linjka (send) była wykonywana RAZ, potem powtórzona jeżeli gracz NIE SPEŁNI WARUNKU i potem ZNOWU SPEŁNI.
Jeżeli ktoś rozumie i chce pomóc, proszę!
(Próbowałem coś w stylu tworzenia nowej wartości która jakby blokuje dalsze wysyłanie wiadomości
[
set {block} to true
if {block} is false:
send "Spelniono warunek"
else:
stop
i potem w evencie ktory ustawia warunek na inny dac {block} na false
Pytanie
NorteX 16
Mam sobie event every 1 second, który jest do sprawdzania czy gracz robi coś.
Problem w tym, że chcę, by jedna linijka w evencie "every 1 second" wykonywała się raz.
Przykład:
every 1 second: #CO 1 SEKUNDE loop all players: #LOOPUJE WSZYSTKICH GRACZY, SPRAWDZANIE ICH if {wartosc::%loop-player%} is true: #SPRAWDZAM CZY WARTOŚĆ JEST POPRAWNA (GRACZ WYKONUJE COŚ) send "Spelniasz warunek." #WYSYLANIE WIADOMOSCIChcę, by 4 linjka (send) była wykonywana RAZ, potem powtórzona jeżeli gracz NIE SPEŁNI WARUNKU i potem ZNOWU SPEŁNI.
Jeżeli ktoś rozumie i chce pomóc, proszę!
(Próbowałem coś w stylu tworzenia nowej wartości która jakby blokuje dalsze wysyłanie wiadomości
[
set {block} to true if {block} is false: send "Spelniono warunek" else: stop i potem w evencie ktory ustawia warunek na inny dac {block} na false] ale tak średniawo działa)
Edytowane przez NorteXOdnośnik do komentarza
https://skript.pl/temat/28088-jak-mog%C4%99-uruchomi%C4%87-co%C5%9B-tylko-raz-w-evencie-every-1-second/Udostępnij na innych stronach
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi