Mam taki skrypcik, że chcę, żeby przeliczył mi ile mam w inventory np. diaxów. Potem ma tą ilość napisać i diaxy zabrać.
Mam taki skrypt:
command /przelicz:
trigger:
loop 200 times:
if player has 64 diamonds:
remove 64 diamond from player
add 64 to {diax::%player%}
if player has 1 diamond:
remove 1 diamond from player
add 1 to {diax::%player%}
command /check:
trigger:
send "Naliczono ci %{diax::%player%}%" to player
i teraz tak.
Niby to ma działać, sprawdza 50 razy czy gracz ma stak, jeżeli tak dodaje 64 do wyniku, ewentualnie, jeżeli nie ma już 64 diax, sprawdza czy ma 1, wtedy dodaje 1 do wyniku.
Powinno to działać, ale nie. Gdy wpisuję /check (a przedtem z kilkoma diamentami w eq pisze /przelicz, zabiera mi je i mimo to...) pokazuje się <none>.
Nawet gdy już przeliczyłem te diamenty i powinny się dodać do wyniku! (variablesa) (i tak, miałem je w eq, zniknęły, więc wynoszę z tego że się dodały, ale nie)
Ktoś wie o co może chodzić? Jeżeli tak, POMOCY!
====
uwaga, potrzebuje pomocy szybko więc bardzo proszę o lekkie poświęcenie!
Pytanie
NorteX 16
Siema.
Mam taki skrypcik, że chcę, żeby przeliczył mi ile mam w inventory np. diaxów. Potem ma tą ilość napisać i diaxy zabrać.
Mam taki skrypt:
command /przelicz: trigger: loop 200 times: if player has 64 diamonds: remove 64 diamond from player add 64 to {diax::%player%} if player has 1 diamond: remove 1 diamond from player add 1 to {diax::%player%} command /check: trigger: send "Naliczono ci %{diax::%player%}%" to player
i teraz tak.
Niby to ma działać, sprawdza 50 razy czy gracz ma stak, jeżeli tak dodaje 64 do wyniku, ewentualnie, jeżeli nie ma już 64 diax, sprawdza czy ma 1, wtedy dodaje 1 do wyniku.
Powinno to działać, ale nie. Gdy wpisuję /check (a przedtem z kilkoma diamentami w eq pisze /przelicz, zabiera mi je i mimo to...) pokazuje się <none>.
Nawet gdy już przeliczyłem te diamenty i powinny się dodać do wyniku! (variablesa) (i tak, miałem je w eq, zniknęły, więc wynoszę z tego że się dodały, ale nie)
Ktoś wie o co może chodzić? Jeżeli tak, POMOCY!
====
uwaga, potrzebuje pomocy szybko więc bardzo proszę o lekkie poświęcenie!
Edytowane przez NorteXOdnośnik do komentarza
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi