Skocz do zawartości

SChat - Skrypt, którym w łatwy sposób możesz czyścić, wyłączać oraz włączać chat!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jest to mój drugi skrypt. Proszę o wskazywanie bugów i błędów oraz wyrażenie swojej opinii w komentarzach.

Witam! Chciałbym przedstawić prosty, lecz przydatny skrypt na chat. Wiem, że było ich tu dużo, ale większość ma jakieś urozmaicenia.

Krótki opis mojego skryptu:

-Skrypt ma tylko jedną komendę, a mianowicie /chat.

-Jedyną permisją dla administracji jest sernick.chat - Wszystko można zmienić w skrypcie, włącznie z wiadomościami.

-Obsługiwane polecenia: /chat pomoc/help, wlacz/on, wylacz/off, wyczysc/clear.

Mam nadzieję, że skrypt będzie Ci służył! :D Propozycje na update skryptu podawajcie w komentarzach!

DL: https://code.skript.pl/N04UpWOO/

Przy tym skrypcie, gdy chat jest wylaczony, nawet admin nie będzie mógł pisać ;P

Teraz, huert2007 napisał:

Przy tym skrypcie, gdy chat jest wylaczony, nawet admin nie będzie mógł pisać ;P

Tak jak pisałem. Wszystkie błędy i bugi zgłaszać w komentarzach, a ja postaram się to naprawić. Dziękuję za opinię.

12 minut temu, Wielebny napisał:

Co jeżeli gracz bez permisji wpisze tą komende?

Gracz nie będzie mógł tej komendy wykonać :)

21 minut temu, SernickLOL napisał:

Gracz nie będzie mógł tej komendy wykonać :)

trigger:
		if argument 1 is "pomoc" or "help":
			send "&c===&6Komendy czatu&c===" to the player
			send "&c/chat wyczysc - Czysci chat" to the player
			send "&cjesli nie podasz czasu, gracz zostanie wyciszony na zawsze" to the player
			send "&c/chat off/on - wlacza lub wylacza chat" to the player

Tu nie jest wymagana permisja.

Do czego to jest?

send "&cjesli nie podasz czasu, gracz zostanie wyciszony na zawsze" to the player

Edytowane przez Wielebny
11 minut temu, Wielebny napisał:

trigger:
		if argument 1 is "pomoc" or "help":
			send "&c===&6Komendy czatu&c===" to the player
			send "&c/chat wyczysc - Czysci chat" to the player
			send "&c/chat off/on - wlacza lub wylacza chat" to the player

Tu nie jest wymagana permisja.

Do czego to jest?

Do pierwszego polecenia nie jest potrzebna permisja. I dziekuje za wyszukanie błędu! Naprawie to i wstawie changelog w jak najszybszym czasie.

2 godziny temu, SernickLOL napisał:

Witam, jest to mój drugi skrypt. Proszę o wskazywanie bugów i błędów oraz wyrażenie swojej opinii w komentarzach.

Witam! Chciałbym przedstawić prosty, lecz przydatny skrypt na chat. Wiem, że było ich tu dużo, ale większość ma jakieś urozmaicenia.

Krótki opis mojego skryptu:

-Skrypt ma tylko jedną komendę, a mianowicie /chat.

-Jedyną permisją dla administracji jest sernick.chat - Wszystko można zmienić w skrypcie, włącznie z wiadomościami.

-Obsługiwane polecenia: /chat pomoc/help, wlacz/on, wylacz/off, wyczysc/clear.

Mam nadzieję, że skrypt będzie Ci służył! :D Propozycje na update skryptu podawajcie w komentarzach!

DL: https://code.skript.pl/N04UpWOO/

Mógłbyś trochę popracować nad tym skryptem np dodać jeśli admin będzie próbował włączyć/wyłączyć czat po raz 2 to zwróci mu wiadomość np. "CZAT JEST JUŻ WYŁĄCZONY"

Na co wgl 2x send nie lepiej zrobić to w jednym broadcast? wyśle i do graczy i do konsoli