rudyxd 10 Opublikowano 6 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2017 Czesc, chcialbym sie was zapytac jak zablokowac, by nie dalo sie klasc wody na trawe i jej niszczyc. Sorki, ale nie umiem precyzyjniej sformulowac zdania Z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GotoFinal 195 Opublikowano 6 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2017 no blokujesz event BucketEmptyEvent jeśli kliknięty blok to trawa rudyxd 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rudyxd 10 Opublikowano 6 listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2017 3 minuty temu, GotoFinal napisał: no blokujesz event BucketEmptyEvent jeśli kliknięty blok to trawa moglbys moze mi to napisac, dopiero zaczynam i srednio sie lapie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GotoFinal 195 Opublikowano 6 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2017 (edytowane) 3 minuty temu, trivek napisał: moglbys moze mi to napisac, dopiero zaczynam i srednio sie lapie nie. nie nauczysz się kopiując gotowca Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! masz wszystko w tym evencie, tylko nasłuchiwać i anulować kiedy chcesz. Edytowane 6 listopada 2017 przez GotoFinal rudyxd 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rudyxd 10 Opublikowano 6 listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2017 Teraz, GotoFinal napisał: nie. nie nauczysz się kopiując gotowca Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! masz wszystko w tym evencie, tylko nasłuchiwać i anulować kiedy chcesz. dzieki, a moglbys jeszcze powiedziec o co chodzi z tym, by stworzyc obiekt, gdy sprawdzam czy grasz ma jakies uprawnienie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GotoFinal 195 Opublikowano 6 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2017 Teraz, trivek napisał: dzieki, a moglbys jeszcze powiedziec o co chodzi z tym, by stworzyc obiekt, gdy sprawdzam czy grasz ma jakies uprawnienie? nie mam pojęcia, bo nie wiem kompletnie o czym piszesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rudyxd 10 Opublikowano 6 listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2017 Teraz, GotoFinal napisał: nie mam pojęcia, bo nie wiem kompletnie o czym piszesz gdy mam cos takiego: @EventHandler public void onBlockade(final BlockFromToEvent e) { final Material m = e.getBlock().getType(); if(cmd.getName().equalsIgnoreCase("hat"));{ if (m == Material.WATER) { e.setCancelled(true); } } } } to pisze mi o jakims obiekcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GotoFinal 195 Opublikowano 6 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2017 czemu masz średnik po ifie, wtedy żaden kod do tego ifa nie jest wykonywany, formatuj kod - każde ide ma taką opcję, wtedy lepiej widać takie błędy. No i co robi sprawdzenie nazwy komendy w evencie, przecież tam już nie wykonuje się żadna komenda, więc nie ma tam takiej zmiennej też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rudyxd 10 Opublikowano 6 listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2017 1 minutę temu, GotoFinal napisał: czemu masz średnik po ifie, wtedy żaden kod do tego ifa nie jest wykonywany, formatuj kod - każde ide ma taką opcję, wtedy lepiej widać takie błędy. No i co robi sprawdzenie nazwy komendy w evencie, przecież tam już nie wykonuje się żadna komenda, więc nie ma tam takiej zmiennej też. jezu, nie ten kod, sory XD @EventHandler public void onBlockade(final BlockFromToEvent e) { final Material m = e.getBlock().getType(); if(player.hasPermission("blabla")){ if (m == Material.WATER) { e.setCancelled(true); } } }} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GotoFinal 195 Opublikowano 6 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2017 10 minut temu, trivek napisał: jezu, nie ten kod, sory XD @EventHandler public void onBlockade(final BlockFromToEvent e) { final Material m = e.getBlock().getType(); if(player.hasPermission("blabla")){ if (m == Material.WATER) { e.setCancelled(true); } } }} no bo tu nie ma żadnego gracza, powinieneś zaczać od podstaw javy. Odwołujesz się do zmiennej "player" a przecież nigdzie takiej nie masz, masz tylko zmienną "m" i "e". Tutaj nawet nie ma pobrać jakiego gracza, bo to event dotyczący tylko bloku, w tym gracz nie bierze udziału, ale np z eventu PlayerBuckerEmptyEvent można już gracza pobrać metodą .getPlayer z obiektu eventu. rudyxd 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rudyxd 10 Opublikowano 6 listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2017 Teraz, GotoFinal napisał: no bo tu nie ma żadnego gracza, powinieneś zaczać od podstaw javy. Odwołujesz się do zmiennej "player" a przecież nigdzie takiej nie masz, masz tylko zmienną "m" i "e". Tutaj nawet nie ma pobrać jakiego gracza, bo to event dotyczący tylko bloku, w tym gracz nie bierze udziału, ale np z eventu PlayerBuckerEmptyEvent można już gracza pobrać metodą .getPlayer z obiektu eventu. no to raczej tego nie ogarne//Do zamkniecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Ewald Opublikowano 6 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2017 Ten temat został zamknięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
rudyxd 10
Czesc, chcialbym sie was zapytac jak zablokowac, by nie dalo sie klasc wody na trawe i jej niszczyc. Sorki, ale nie umiem precyzyjniej sformulowac zdania
Z gory dzieki
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi