Skocz do zawartości
  • 0

Problem z /kit

KKKrysteKKK
 Udostępnij

Pytanie

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
3 minuty temu, GotoFinal napisał:

daj stringi w jakiejś cytaty, bo myśli że to mappingi a nie stringi, widać nawet po kolorowaniu, zauważ że klucze masz niebieskie, a wartości liczbowe żółte.

Możesz dokladnie mi powiedzieć jak dodać te stringi bo nie wiem o co chodzi ;P

• 0
1 minutę temu, KKKrysteKKK napisał:

Możesz dokladnie mi powiedzieć jak dodać te stringi bo nie wiem o co chodzi ;P

string to ciąg znaków, ot jakiś tekst.

klucz: "wartość"
klucz-lista:
- "wartośc w liście"
- "wartośc w liście"
- "wartośc w liście"
- "wartośc w liście"
- "wartośc w liście"
- "wartośc w liście"

nie trzeba wszystkiego dawać w cytaty, tylko wtedy jak są tam jakieś znaki przez które YAML może potraktować to jako coś innego, np właśnie dwukropek

• 0

dałeś to w tworzenie pluginów, więc... jak te itemy odczytujesz? czy to może config z essentials? bo jak z essentials to jak ci dalej coś nie działa, to zły dział, ale poszukaj błedów w logach i upewnij się że ci serwer odczytuje poprawny config, np zmień/dodaj item na początku by zobaczyć czy będzie różnica.

EDIT:
I nie wołaj mnie na PW bo cię zablokuje i tyle

Edytowane przez GotoFinal

• 0
1 minutę temu, GotoFinal napisał:

dałeś to w tworzenie pluginów, więc... jak te itemy odczytujesz? czy to może config z essentials? bo jak z essentials to jak ci dalej coś nie działa, to zły dział, ale poszukaj błedów w logach i upewnij się że ci serwer odczytuje poprawny config, np zmień/dodaj item na początku by zobaczyć czy będzie różnica.

To się dzieje kiedy wpisze /kit Gracz :

[21:05:27 INFO]: KrysteK84864 issued server command: /kit Gracz
[21:05:27 ERROR]: Komenda kit zawiodla.
java.lang.NoClassDefFoundError: Could not initialize class com.earth2me.essentials.Enchantments
	at com.earth2me.essentials.MetaItemStack.parseEnchantmentStrings(MetaItemStack.java:465) ~[Essentials-2.x-SNAPSHOT.jar:?]
	at com.earth2me.essentials.MetaItemStack.addStringMeta(MetaItemStack.java:280) ~[Essentials-2.x-SNAPSHOT.jar:?]
	at com.earth2me.essentials.MetaItemStack.parseStringMeta(MetaItemStack.java:157) ~[Essentials-2.x-SNAPSHOT.jar:?]
	at com.earth2me.essentials.Kit.expandItems(Kit.java:252) ~[Essentials-2.x-SNAPSHOT.jar:?]
	at com.earth2me.essentials.Kit.expandItems(Kit.java:217) ~[Essentials-2.x-SNAPSHOT.jar:?]
	at com.earth2me.essentials.commands.Commandkit.giveKits(Commandkit.java:101) ~[Essentials-2.x-SNAPSHOT.jar:?]
	at com.earth2me.essentials.commands.Commandkit.run(Commandkit.java:40) ~[Essentials-2.x-SNAPSHOT.jar:?]
	at com.earth2me.essentials.commands.EssentialsCommand.run(EssentialsCommand.java:180) ~[Essentials-2.x-SNAPSHOT.jar:?]
	at com.earth2me.essentials.Essentials.onCommandEssentials(Essentials.java:526) [Essentials-2.x-SNAPSHOT.jar:?]
	at com.earth2me.essentials.Essentials.onCommand(Essentials.java:401) [Essentials-2.x-SNAPSHOT.jar:?]
	at org.bukkit.command.PluginCommand.execute(PluginCommand.java:44) [spigot_1.8.6.jar:git-Spigot-044d928-e8c6403]
	at org.bukkit.command.SimpleCommandMap.dispatch(SimpleCommandMap.java:141) [spigot_1.8.6.jar:git-Spigot-044d928-e8c6403]
	at org.bukkit.craftbukkit.v1_8_R3.CraftServer.dispatchCommand(CraftServer.java:642) [spigot_1.8.6.jar:git-Spigot-044d928-e8c6403]
	at net.minecraft.server.v1_8_R3.PlayerConnection.handleCommand(PlayerConnection.java:1135) [spigot_1.8.6.jar:git-Spigot-044d928-e8c6403]
	at net.minecraft.server.v1_8_R3.PlayerConnection.a(PlayerConnection.java:970) [spigot_1.8.6.jar:git-Spigot-044d928-e8c6403]
	at net.minecraft.server.v1_8_R3.PacketPlayInChat.a(PacketPlayInChat.java:45) [spigot_1.8.6.jar:git-Spigot-044d928-e8c6403]
	at net.minecraft.server.v1_8_R3.PacketPlayInChat.a(PacketPlayInChat.java:1) [spigot_1.8.6.jar:git-Spigot-044d928-e8c6403]
	at net.minecraft.server.v1_8_R3.PlayerConnectionUtils$1.run(SourceFile:13) [spigot_1.8.6.jar:git-Spigot-044d928-e8c6403]
	at java.util.concurrent.Executors$RunnableAdapter.call(Executors.java:473) [?:1.7.0_131]
	at java.util.concurrent.FutureTask.run(FutureTask.java:262) [?:1.7.0_131]
	at net.minecraft.server.v1_8_R3.SystemUtils.a(SystemUtils.java:19) [spigot_1.8.6.jar:git-Spigot-044d928-e8c6403]
	at net.minecraft.server.v1_8_R3.MinecraftServer.B(MinecraftServer.java:718) [spigot_1.8.6.jar:git-Spigot-044d928-e8c6403]
	at net.minecraft.server.v1_8_R3.DedicatedServer.B(DedicatedServer.java:367) [spigot_1.8.6.jar:git-Spigot-044d928-e8c6403]
	at net.minecraft.server.v1_8_R3.MinecraftServer.A(MinecraftServer.java:657) [spigot_1.8.6.jar:git-Spigot-044d928-e8c6403]
	at net.minecraft.server.v1_8_R3.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:560) [spigot_1.8.6.jar:git-Spigot-044d928-e8c6403]
	at java.lang.Thread.run(Thread.java:745) [?:1.7.0_131]

• 0

Nie ma jeszcze czegoś niżej? bo jak nie to to jedyne o czym myślę to próba zaktualizowania essentials, zobacz może EssentialsX, bo z jakiegoś powodu brakuje mu klasy, może jakiś uszkodzony .jar, trudno powiedzieć

Teraz, IDaily Gaming napisał:

usuń " przed liczbą i po liczbie i będzie otrzymywać wszystko :P 

idz być nobem gdzieś indziej

ukZM3SI.png

zauważ że to się parsuje jako obiekt jak nie dasz cytatów

• 0
2 minuty temu, GotoFinal napisał:

Nie ma jeszcze czegoś niżej? bo jak nie to to jedyne o czym myślę to próba zaktualizowania essentials, zobacz może EssentialsX, bo z jakiegoś powodu brakuje mu klasy, może jakiś uszkodzony .jar, trudno powiedzieć

idz być nobem gdzieś indziej

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

zauważ że to się parsuje jako obiekt jak nie dasz cytatów

Mi tam to działa więc nie wiem o co ci chodzi ... on ma wersję 1.8 ja 1.12 może z stąd różnica. Mi to działa z enchantami i nazwami, opisami przedmiotów. 

A co do tematu zaktualizuj sobie wersje serwera do 1.12, pobierz najnowsze essentialsx Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! zmień konfigurację kit na tą co chcesz i po problemie. Wersja 1.8 jest stara i niewspierana silnik jak i plugin. 

• 0
2 minuty temu, IDaily Gaming napisał:

Mi tam to działa więc nie wiem o co ci chodzi ... on ma wersję 1.8 ja 1.12 może z stąd różnica. Mi to działa z enchantami i nazwami, opisami przedmiotów. 

A co do tematu zaktualizuj sobie wersje serwera do 1.12, pobierz najnowsze essentialsx Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! zmień konfigurację kit na tą co chcesz i po problemie. Wersja 1.8 jest stara i niewspierana silnik jak i plugin. 

różnica nie ma nic do tego, w plikach yaml to nie ma prawa działać, bo parser essentials operuje na strinach, więc albo masz to tam wskazane na stringi jakimiś cytatami lub innymi znakami, lub też je pomija.

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...