Cześć, uczę się pisania w Skript od rana, najpierw chcę nauczyć się robienia kilku komend, dlatego pytam się jak do tego kodu dodać by:
- sprawdzało czy gracz jest online, jeśli nie wysyła nam wiadomość, (cmd kick)
- oraz by po tym jak gracz dostał bana i chciał się zalogować wyskoczy mu wiadomość taka jaką otrzymał bana, bo mi pisze że dostał bana za "Admin ma zawsze racje".
-dało się banowac gracza nawet gdy jest offline,
command /kick [<player>] [<text>]: trigger: if player has permissions "sk.kick": if arg 1 is set: if arg 2 is set: kick arg 1 due to "&4[Info] &cZostales wyrzucony przez &6%player% &cPowód: &6%arg 2%" broadcast "&3[Serwer] &bGracz &6%arg 1% &bzostal wyrzucony z serwera przez &6%player% &bz powodu &6%arg 2%" if arg 2 is not set: send "&2[Info] &aUzyj: &6/kick <gracz> <powod>" if arg 1 is not set: send "&4[Blad] &cNie ma gracza o takim nicku!" else: send "&4[Blad] &cNie masz odpowiednich uprawnien!"#================================================================================================================variables: {ban.%player%} = false options: ban: 30command /ban [<player>] [<text>]: trigger: if player has permissions "sk.ban": if arg 1 is set: if arg 2 is set: ban arg 1 kick arg 1 due to "&4[Info] &cZostales zbanowany przez &6%player% &cPowod: &6%arg 2%" broadcast "&3[Serwer] &bGracz &6%arg 1% &bzostal zbanowany przez &6%player% &bPowod: &6%arg 2%" if arg 2 is not set: send "&2[Info] &aUzyj: &6/ban <gracz> <powod>" if arg 1 is not set: send "&4[Blad] &cNie ma gracza o takim nicku!" else: send "&4[Blad] &cNie masz odpowiednich uprawnien!"on join: if {ban.%player%} is true: kick arg 1 due to "&4[Info] &cZostales zbanowany przez &6%player% &cPowod: &6%arg 2%"#================================================================================================================command /unban [<offline player>]: trigger: if player has permissions "sk.unban": if arg is set: unban arg 1 broadcast "&3[Serwer] &bGracz &6%arg 1% &bzostal odbanowany przez &6%player%" if arg is not set: send "&2[Info] &aUzyj: &6/unban <gracz>" else: send "&4[Blad] &cNie masz odpowiednich uprawnien!"
Pytanie
Shinoda 0
Cześć, uczę się pisania w Skript od rana, najpierw chcę nauczyć się robienia kilku komend, dlatego pytam się jak do tego kodu dodać by:
- sprawdzało czy gracz jest online, jeśli nie wysyła nam wiadomość, (cmd kick)
- oraz by po tym jak gracz dostał bana i chciał się zalogować wyskoczy mu wiadomość taka jaką otrzymał bana, bo mi pisze że dostał bana za "Admin ma zawsze racje".
-dało się banowac gracza nawet gdy jest offline,
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi