Skocz do zawartości
  • 0

PROBLEM Z ZAKODOWANIEM PLUGINU

HP888N
 Udostępnij

Pytanie

Witam!

Mam problem zakodowałem plugin używając allatori wszystko działa lecz configi wyglądają mniej więcej tak:

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Czyta i,b,m,f,a,j,g,allatorixdemo,d,k,h,e,c,l (linijki). Da się naprawić, aby configi były normalne? Po 1 przeszkadza to w konfigurowaniu pluginu, 2 wszystko się miesza np. gdy ma otworzyć gui z dropem ze stone wyskakuje gui z pandorą itd. I czasami komenda nawet nie działa. Chodzi mi głównie o to, aby nie tworzyło configu z randomowymi literkami tylko tak jak ustawiłem w pluginie.

Jest sposób na naprawę tego?

Edytowane przez HP888N

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

A po co to wgl zaciemniasz? Do tego masz licencje na program?, bo allatori nie jest darmowe, a demo jest tylko po to by sobie zobaczyć jak to działa.
I zaciemnianie i tak nie ma sensu większego, jak ktoś chce to odkoduje, a jak plugin [ciach]iany to nawet jak udostępnisz source to nikt nie dotknie.
Warto też dodać że zaciemnianie stringów popularne alatori może wpłynąć na wydajność serwera jeśli nie jest odpowiednio skonfigurowane i dostosowane....

A tak to trudno coś poradzić bez kodu, nie widząc jak to zapisujesz...

• 0

Właśnie to tak nie działa, 90% społeczności jest tak ,,leniwa", że tego nie rozkoduje, a ja nie chcę, aby ten plugin był gdziekolwiek udostępniany np. Wyślę go komuś i będzie wyciek i co wtedy, ja robię to po to aby zabezpieczyc swój plugin.

• 0
2 godziny temu, HP888N napisał:

Właśnie to tak nie działa, 90% społeczności jest tak ,,leniwa", że tego nie rozkoduje, a ja nie chcę, aby ten plugin był gdziekolwiek udostępniany np. Wyślę go komuś i będzie wyciek i co wtedy, ja robię to po to aby zabezpieczyc swój plugin.

...

To może zamiast spowalniać wlasne serwery itd, to użyj normalnego hasła itd? wycieki same nie powstają, żaden poważny serwer nie trzyma u siebie zaciemnionych rzeczy.

I dalej nie podałeś kodu z którego można by wywnioskować co zjebales.

• 0

Wysiadam... Czego mam ci niby podać kod skoro ja się pytam jak naprawić, aby po ,,zaciemnieniu" kodu w configu były tylko orginalne nazwy, a nie:

i: '&2&lCOM&f&l4U &8» &2&lPANDORA'
  b: '&2&lCOM&f&l4U &8» &2&lSTATYSTYKI'
  m: '&2&lCOM&f&l4U &8» &2&lFORTUNE'
  f: '&2&lCOM&f&l4U &8» &2&lOBSIDIAN'
  a: '&2&lCOM&f&l4U &8» &2&lDROPY'
  j: '&2&lCOM&f&l4U &8» &2&lLEAVES'
  g: '&2&lCOM&f&l4U &8» &2&lSHOP'
  allatorixdemo: '&2&lCOM&f&l4U &8» &2&lSTONE'
  d: '&2&lCOM&f&l4U &8» &2&lPANDORA'
  k: '&2&lCOM&f&l4U &8» &2&lSTATYSTYKI'
  h: '&2&lCOM&f&l4U &8» &2&lTOPKI'
  e: '&2&lCOM&f&l4U &8» &2&lFORTUNE'
  c: '&2&lCOM&f&l4U &8» &2&lSHOP'

l: '&2&lCOM&f&l4U &8» &2&lLEAVES'

A z tego co wiem to nawet kod ci nie jest potrzebny bo to zwyczajny config jest plugin działa poprawnie, Configi się nachodzą.

Edytowane przez HP888N

• 0

A skąd mam wiedzieć jak zapisujesz ten config? a bez tego nie wiem dlaczego masz tam zaciemnione nazwy.... bo robiąc to normlanie coś takiego nigdy by nie miało miejsca, ale ty widocznie masz ten config zrobiony w nietypowy sposób.

Skoro  chcesz pomocy to podaj kod.... a jak nie to zamknij temat i męcz się sam.

• 0
4 godziny temu, HP888N napisał:

Proszę: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

no i widzisz, lecisz bez sensu refleksjami: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

a przecież zaciemnianie polega na tym by zmienić nazwy wszystkich pół, metod itd.

Masz 3 rozwiązania:

- Nie zaciemniać, bo tego nie rozumiesz.

- Nie robić tego refleksjami tylko ręcznie podawać nazwy

- Użyć adnotacji przechowujących jak ma się dana opcja nazywać w konfiguracji

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...