Skocz do zawartości

Jak poznałem to forum i skripta

Nieaktywny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Dzisiaj opowiem jak poznałem to forum (cieszę się z tego, że je poznałem) i jak zacząłem ze skriptem.

Chciałem mieć serwer... próbowałem pisać pluginy, ale mi nie wychodziło, więc pobrałem z neta, jednak co z dropem? Z dragona zostawie? Teleport też? Wszystko z dragona? NIE! Wtedy zacząłem się uczyć skriptu (chociaż jeszcze dlatego, że chciałem zrobic /pomoc). No i mój pierwszy skrypt wyglądał tak:

command /pomoc:
	trigger:
		send "&2----------Pomoc----------"
		send "&a /drop - pokazuje drop na serwerze"
		send "&a /gracz (nick) - pokazuje info o graczu"
		send "&a /info (tag) - pokazuje info o gildi"
		send "&a /helpop (nick) (wiadomosc) - zglos czitera"
		send "&a /yt - pokazuje info o randze YT"
		send "&a /vip - pokazuje info o randze VIP"
		send "&a /gildie - info o gildiach"
		send "&a /rangi - dostepne rangi na serwerze"
		send "&a /sklep - sklep serwera"
		send "&2----------Pomoc----------"

Później nauczyłem się skryptu czyszczenia czatu. I, chociaż trudno uwierzyć, reszty nauczyłem się SAM! Poprostu - patrzyłem na inne skrypty i znajomośc angielskiego mówiła mi co jest co! Ale zanim patrzyłem na inne skrypty szukałem "skript" w google i wyszukalo mi tą stronę. I właśnie na tym forum większość skryptów znajdowałem :P Podsumowując: dzięki temu forum umiem pisać w skript.

KONIEC

Edytowane przez Nieaktywny

Ja opowiem o sobie:

Zobaczyłem na YT filmik jak skryptować

podał tam jakiś skrypt [...]

Ale nie pokazał jak dodać ten skrypt... :v

Szukam ok. 2godz. jak to dodawać i pomyślałem... zapiszmy go jako .jar a więc tak, patrze, nie ma go... dalej coś tam robie i się pojawiam na tym forum :> zapytałem na shoutboxie jak to zapisać i dostałem odp.

Pozdrawiam

heyn

Teraz, heyn napisał:

Ja opowiem o sobie:

Zobaczyłem na YT filmik jak skryptować

podał tam jakiś skrypt [...]

Ale nie pokazał jak dodać ten skrypt... :v

Szukam ok. 2godz. jak to dodawać i pomyślałem... zapiszmy go jako .jar a więc tak, patrze, nie ma go... dalej coś tam robie i się pojawiam na tym forum :> zapytałem na shoutboxie jak to zapisać i dostałem odp.

Pozdrawiam

heyn

Fajnie :) Ja kiedys znalazlem skrypt od itachiego na drop i pobralem, ale tam jakies '.sk' no wiec ja tylko te jary (ktore byly turbodropem dla gildi xddd) i nie dziala.. to sk tez wrzucilem do tego folderu i nie dziala... i mysalelm ze skrypty to takie pluginy wgl xd No i wzialem film z instalacja bo tak to go opierdzieliłem (xD) i sie okazalo ze do tego trzeba pluginu :P i dodatkow... i mysle sobie "Masakra trzeba 3 pluginow zeby 1 dzialal (bo jak wspomnialem myslalem ze skrypt to taki plugin)" Nie pamietam jak dowiedzialem sie prawdy, ale mniejsza z tym to bylo dawno (miesiac temu xd).

• Ixidi zablokował(a) ten temat
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...