Nieaktywny Opublikowano 3 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 kwietnia 2017 (edytowane) Witam! Dzisiaj opowiem jak poznałem to forum (cieszę się z tego, że je poznałem) i jak zacząłem ze skriptem. Chciałem mieć serwer... próbowałem pisać pluginy, ale mi nie wychodziło, więc pobrałem z neta, jednak co z dropem? Z dragona zostawie? Teleport też? Wszystko z dragona? NIE! Wtedy zacząłem się uczyć skriptu (chociaż jeszcze dlatego, że chciałem zrobic /pomoc). No i mój pierwszy skrypt wyglądał tak: command /pomoc: trigger: send "&2----------Pomoc----------" send "&a /drop - pokazuje drop na serwerze" send "&a /gracz (nick) - pokazuje info o graczu" send "&a /info (tag) - pokazuje info o gildi" send "&a /helpop (nick) (wiadomosc) - zglos czitera" send "&a /yt - pokazuje info o randze YT" send "&a /vip - pokazuje info o randze VIP" send "&a /gildie - info o gildiach" send "&a /rangi - dostepne rangi na serwerze" send "&a /sklep - sklep serwera" send "&2----------Pomoc----------" Później nauczyłem się skryptu czyszczenia czatu. I, chociaż trudno uwierzyć, reszty nauczyłem się SAM! Poprostu - patrzyłem na inne skrypty i znajomośc angielskiego mówiła mi co jest co! Ale zanim patrzyłem na inne skrypty szukałem "skript" w google i wyszukalo mi tą stronę. I właśnie na tym forum większość skryptów znajdowałem Podsumowując: dzięki temu forum umiem pisać w skript. KONIEC Edytowane 10 kwietnia 2017 przez Nieaktywny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heyn 46 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 kwietnia 2017 Ja opowiem o sobie: Zobaczyłem na YT filmik jak skryptować podał tam jakiś skrypt [...] Ale nie pokazał jak dodać ten skrypt... Szukam ok. 2godz. jak to dodawać i pomyślałem... zapiszmy go jako .jar a więc tak, patrze, nie ma go... dalej coś tam robie i się pojawiam na tym forum zapytałem na shoutboxie jak to zapisać i dostałem odp. Pozdrawiam heyn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nieaktywny Opublikowano 3 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 kwietnia 2017 Teraz, heyn napisał: Ja opowiem o sobie: Zobaczyłem na YT filmik jak skryptować podał tam jakiś skrypt [...] Ale nie pokazał jak dodać ten skrypt... Szukam ok. 2godz. jak to dodawać i pomyślałem... zapiszmy go jako .jar a więc tak, patrze, nie ma go... dalej coś tam robie i się pojawiam na tym forum zapytałem na shoutboxie jak to zapisać i dostałem odp. Pozdrawiam heyn Fajnie Ja kiedys znalazlem skrypt od itachiego na drop i pobralem, ale tam jakies '.sk' no wiec ja tylko te jary (ktore byly turbodropem dla gildi xddd) i nie dziala.. to sk tez wrzucilem do tego folderu i nie dziala... i mysalelm ze skrypty to takie pluginy wgl xd No i wzialem film z instalacja bo tak to go opierdzieliłem (xD) i sie okazalo ze do tego trzeba pluginu i dodatkow... i mysle sobie "Masakra trzeba 3 pluginow zeby 1 dzialal (bo jak wspomnialem myslalem ze skrypt to taki plugin)" Nie pamietam jak dowiedzialem sie prawdy, ale mniejsza z tym to bylo dawno (miesiac temu xd). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jqmey Opublikowano 9 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2017 Dnia 03.04.2017 o 14:32, Skrypt3r napisał: uwieżyć No do prawdy, trudno uwieżyć! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nieaktywny Opublikowano 10 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia 2017 heh 21 godzin temu, Jqmey napisał: No do prawdy, trudno uwieżyć! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi