Skocz do zawartości
  • 0

Skrypt na beczki rumu

Moryx
 Udostępnij

Pytanie

Siemanko. Znajomy napisał dla mnie pewien skrypt, natomiast wyjechał na wakacje a w skrypcie jest kilka błędów. Od razu mówię, że nie ogarniam za bardzo skripta i nie zależy mi na razie na tym, aby zrozumieć co jest źle. Chcę po prostu, żeby skrypt prawidłowo działał.

Skrypt: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Błędy:

[18:47:51 WARN]: [Skript] Empty configuration section! You might want to indentone or more of the subsequent lines to make them belong to this section or remove the colon at the end of the line if you don't want this line to start a section. (beczkarumu.sk, line 17: trigger:')[18:47:51 ERROR]: [Skript] Unexpected entry 'arg 1 is not set'. Check whether it's spelled correctly or remove it. (beczkarumu.sk, line 18: arg 1 is not set:')[18:47:51 ERROR]: [Skript] Unexpected entry 'arg 1 is "{@args1}"'. Check whether it's spelled correctly or remove it. (beczkarumu.sk, line 20: arg 1 is "{@args1}":')[18:47:51 ERROR]: [Skript] Unexpected entry 'else'. Check whether it's spelled correctly or remove it. (beczkarumu.sk, line 58: else:')

Pozdrawiam

Edytowane przez Ewald

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

nwm czy działa, może są inne błędy te które były zostały wyeliminowane
Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!    <---- poprawione

Nie mam jak teraz sprawdzić, napisz jeszcze jak błędy jakieś będą to poprawie

Edytowane przez Ewald

• 0
[19:06:27 ERROR]: indentation error: expected 16 spaces, but found 20 spaces (rum.sk, line 18: arg 1 is not set:')[19:06:27 ERROR]: indentation error: expected 16 spaces, but found 32 spaces (rum.sk, line 20: stop')[19:06:27 ERROR]: indentation error: expected 16 spaces, but found 20 spaces (rum.sk, line 21: arg 1 is "{@args1}":')[19:06:27 ERROR]: indentation error: expected 24 spaces, but found 40 spaces (rum.sk, line 23: player has permission "rum.gracz" or "rum.admin":')[19:06:27 ERROR]: indentation error: expected 24 spaces, but found 48 spaces (rum.sk, line 24: arg 2 is not set:')[19:06:27 ERROR]: indentation error: expected 24 spaces, but found 56 spaces (rum.sk, line 25: send "&7Posiadasz&c %{rum.%player%}% &7beczek rumu!"')[19:06:27 ERROR]: indentation error: expected 24 spaces, but found 32 spaces (rum.sk, line 26: else:')[19:06:27 ERROR]: indentation error: expected 24 spaces, but found 40 spaces (rum.sk, line 27: send "&7Gracz&c %arg 2% &7posiada&c %{rum.%arg 2%}% &7beczek rumu!"')[19:06:27 ERROR]: Unexpected entry 'else'. Check whether it's spelled correctlyor remove it. (rum.sk, line 60: else:')[19:06:27 ERROR]: 'else' has to be placed just after an 'if' or 'else if' section (rum.sk, line 28: else:')[19:06:27 INFO]: [Skript] Encountered 10 errors while reloading rum.sk!
A jednak :/

• 0

Sorki, nie załadował mi się jeszcze @up

To już będzie działać Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!
jak coś to koledze powiedz, że przerobiłem na TABy i wywaliłem to {@args1} bo to było bez sensu...

Edytowane przez Ewald

• 0

@tropereks

Wywaliło 9 błędów, większość to taby :/

@sebafudi

Pierwsze 3 o ile są to taby to dam rade sam usunąć, o tyle co z ostatnim zrobić nie mam pojęcia XD

[19:29:49 ERROR]: indentation error: expected 6 tabs, but found 7 tabs (rum.sk,line 33: send "{@prefix} &cDodano rum!"')[19:29:49 ERROR]: indentation error: expected 3 tabs, but found 4 tabs (rum.sk,line 60: send "{@prefix} &cBledne argumenty!"')[19:29:49 ERROR]: indentation error: expected 3 tabs, but found 4 tabs (rum.sk,line 61: stop')[19:29:49 ERROR]: 'else' has to be placed just after an 'if' or 'else if' section (rum.sk, line 34: else:')
Edytowane przez Moryx

• 0

@tropereks

[19:47:08 ERROR]: undefined option {@args1} (pikarum.sk, line 57: if arg 1 is {@args1}:')

@seba

Facet jesteś po prostu mistrzem :D

Dzięki Ci wielkie, wszystko działa idealnie ;)

Dzięki Wam panowie za pomoc. Postaram się tu pojawiać coraz częściej i odwdzięczyć Wam się nauczeniem pisania w skripcie oraz pomocą innym użytkownikom tak, jak Wy mi pomagaliście. Jeszcze raz dzięki bardzo i pozdrawiam ;)

//ZAMEK

Done ~sebafudi

Edytowane przez sebafudi
Zamknięcie tematu

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...