Skocz do zawartości

[1.10.2][P][SV+FB] thinking in digital - Serwer na bitcoinach. ++Możliwość łączenia się przez tora, VPN.++

Nieaktywny

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj drogi graczu! Chciałbym ci zaprezentować mój nowy serwer – thinking in digital. Jest to mały serwer z dużymi możliwościami i nowościami w świecie klocków. Znajdziesz w tym miejscu autorski system rang, który został pisany i konfigurowany przeze mnie lub tez różne i silne zabezpieczenia przed grifem – i to wszystko po polsku, ponieważ każdy plugin został ręcznie i z miłością spolszczony. Wszystkie możliwości serwera przedstawię ci w tym wątku.

• System rang: Przy pierwszym wejściu na serwer będziesz mógł się tylko poruszać po świecie i wydobywać podstawowe bloki – trawę, ziemie i bruk. Aby dostać rangę gracz, musisz napisać do moderatora i on przepyta cię i da wszystkie uprawnienia, które są ci potrzebne do gry! Nimi będziesz mógł edytować teren, pisać na kolorowo na chacie, chronić swoje itemy w skrzyniach, zarządzać cuboidami itd...

• System cuboidów: zbudowałeś swój pierwszy dom na tym serwerze? Czas go uchronić! Poproś moderatora, aby to zrobił. Tym sposobem będziesz tylko ty mógł budować na twoim terenie i ewentualnie inne osoby, które zostały przez ciebie dodane.

Komendy:

• /region info (tę komendę możesz tylko używać na twoim cuboidzie) ~ zobacz kto jest dodany do twojego cuboidu!

• /region list ~ pokazuje wszystkie twoje cuboidy na tym serwerze!

• /region addmember <nazwa twojego cuboidu> <gracz> ~ dodajesz gracza do cuboidu. Gracz od teraz będzie mógł modyfikować twój teren!

---

• Chat: na naszym serwerze możesz pisać na kolorowo! Wklej po prostu znak specjalny i numerek przed twoją wiadomością!

&0 BLACK

&1 DARK BLUE

&2 DARK GREEN

&3 DARK AQUA

&4 DARK RED

&5 DARK PURPLE

&6 GOLD

&7 GRAY

&8 DARK GRAY

&9 INDIGO

&A           GREEN

&B AQUA

&C RED

&D PINK

&E YELLOW

&F WHITE

---

• Chronienie itemów w skrzynce: jeżeli jeszcze nie posiadasz cuboida to możesz też w łatwy sposób uchronić swoje itemy samodzielnie! Kliknij tabliczką PPM na skrzynkę. To wszystko!

---

• Zarabiaj pieniądze grając: 10 diamentów możesz sprzedać za 10000 Satoshi (około $0.07). W tym temacie możesz tworzyć takie oferty. Jeżeli uzbierasz trochę diamentów to możesz się do mnie zgłosić.

• 1. Wejdź na stronę https://blockchain.info/wallet/#/signup i wpisz swój email i podaj hasło.

• 2. Gotowe - w lewym górnym rogu wyświetlona jest liczba Bitcoinów na Twoim koncie, w zakładce Receive widoczny jest Twój adres Bitcoin.

Zalety Bitcoina:

• aby założyć "konto" Bitcoin nie trzeba podawać danych osobowych, udawać się do siedziby banku, ani okazywać dokumentów

• "konto" Bitcoin nie może zostać zablokowane

• przy zastosowaniu prostych środków bezpieczeństwa, Twoje Bitcoiny nie mogą zostać skonfiskowane/ukradzione

• żaden rząd ani organizacja nie ma kontroli nad ilością Bitcoinów w obiegu i ich przepływem

• nie ma możliwości wycofania transakcji

• Bitcoin dzieli się do ósmego miejsca po przecinku, co pozwala na uzyskanie jego bardzo małych kwot

Wady Bitcoina:

• bardzo duża zmienność kursu - w ciągu doby Bitcoin może znacznie zmienić swoją wartość

• opłaty transakcyjne - transakcja Bitcoin kosztuje około 10 groszy polskich

• aktualnie Bitcoin jest przyjmowany w niewielu sklepach, w większości są to sklepy internetowe

• Cytat: Libter (http://craftsite.pl/forum/index.php?/topic/89208-bitcoin/)

To nie wszystko! Przekonaj się sam, ponieważ na tym serwerze jest wiele do odkrycia. :D Mam nadzieje, że się nam uda zbudować bardzo fajna społeczność!

Przepraszam ze stworzyłem tyle tematów, ale te forum lagowalo wlasnie masywnie (nie po mojej stronie^^). Nawet nie dokonczylem tematu a sie sam opublikowal. >.<

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...