Witam. Mam pewien problem - próbuje napisać w skripcie komende która będzie dodawała graczy do listy, oraz drugą która będzie usuwała. Mam problem z tym oto fragmentem:
command /lock [<text>] [<text>]: trigger: if arg 1 is "add" or "dodaj": if {sign.%location of targeted block%} is location of targeted block: if line 1 of targeted block is "[Blokada]": if {baza.%location of targeted block%::1} is name of player: loop {baza.%location of targeted block%::*}: if loop-value is arg 2: message "Gracz posiada juz uprawnienia" else: add arg 2 to {baza.%location of targeted block%::*} message "Dodano gracza"
Błąd polega na tym że każde następne wpisanie komendy dodaje tego samego gracza na kolejne miejsce na liście. Dzieje się to dlatego że loop wykrywa wartości na liście nie odpowiadające warunkowi. Ktoś wie jak to zablokować?
Pytanie
Witek094 1
Witam. Mam pewien problem - próbuje napisać w skripcie komende która będzie dodawała graczy do listy, oraz drugą która będzie usuwała. Mam problem z tym oto fragmentem:
command /lock [<text>] [<text>]: trigger: if arg 1 is "add" or "dodaj": if {sign.%location of targeted block%} is location of targeted block: if line 1 of targeted block is "[Blokada]": if {baza.%location of targeted block%::1} is name of player: loop {baza.%location of targeted block%::*}: if loop-value is arg 2: message "Gracz posiada juz uprawnienia" else: add arg 2 to {baza.%location of targeted block%::*} message "Dodano gracza"Błąd polega na tym że każde następne wpisanie komendy dodaje tego samego gracza na kolejne miejsce na liście. Dzieje się to dlatego że loop wykrywa wartości na liście nie odpowiadające warunkowi. Ktoś wie jak to zablokować?
https://skript.pl/temat/106-else-gdy-loop-block-nie-spe%C5%82nia-warunku/Udostępnij na innych stronach
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi