variables:
{pisanie.%player%} = true
options:
sec: 10 #Tutaj ustawiasz sobie co ile sekund mozna pisać.
on chat:
if {pisanie.%player%} is true:
play raw sound "random.pop" at all players with pitch 1 volume 2
set {pisanie.%player%} to false
wait {@sec} second
set {pisanie.%player%} to true
if {pisanie.%player%} is false:
if player doesn't have permission "pisanie.vip":
cancel event
send "&eNie pisz tak szybko!" to the player
Co z nim nie tak? Właśnie gracze się skarżą czemu nie można pisać wiadomość "&eNie pisz tak szybko!" i to im nie znika po 10 sekundach ( chyba wiem czemu tak się dzieje bo jak gracz napisze coś na czacie i wyjdzie z serwera to zostaje ale to tylko przypuszczenie).
I chciałbym tam dodać takie coś że pisze graczowi ile czasu ma jeszcze odczekać co do milisekundy
Pytanie
AlfonsikPL 0
mam oto taki kodzik:
variables: {pisanie.%player%} = true options: sec: 10 #Tutaj ustawiasz sobie co ile sekund mozna pisać. on chat: if {pisanie.%player%} is true: play raw sound "random.pop" at all players with pitch 1 volume 2 set {pisanie.%player%} to false wait {@sec} second set {pisanie.%player%} to true if {pisanie.%player%} is false: if player doesn't have permission "pisanie.vip": cancel event send "&eNie pisz tak szybko!" to the playerCo z nim nie tak? Właśnie gracze się skarżą czemu nie można pisać wiadomość "&eNie pisz tak szybko!" i to im nie znika po 10 sekundach ( chyba wiem czemu tak się dzieje bo jak gracz napisze coś na czacie i wyjdzie z serwera to zostaje ale to tylko przypuszczenie).
I chciałbym tam dodać takie coś że pisze graczowi ile czasu ma jeszcze odczekać co do milisekundy
Edytowane przez AlfonsikPLOdnośnik do komentarza
https://skript.pl/temat/10434-poprawa-skriptu/Udostępnij na innych stronach
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi