Mam tylko trzy dni, żeby stworzyć skript na klany. Znam podstawy Skripta, ale nic tak zaawansowanego. Próbowałem pisać to z AI(wiem, wiem, ale kończą mi się opcje), ale ChatGPT w ogóle nie chce współpracować z nową dokumentacją Skripta, a bez niej radzi sobie gorzej niż ja. Potrzebuję tylko kilku prostych komend. Jeśli ktokolwiek mógłby pomóc mi nawet z jedną komendą, byłbym OGROMNIE WDZIĘCZNY. Śmiało sugerujcie zmiany w skryptach, w komendzie /createclan, albo nawet w samych pomysłach. Jeśli tak komuś łatwiej, nie skupiajcie się na wiadomościach — zmienię je sam.
/createclan:
permission: clan.admin
Tworzy grupę z użyciem LuckPerms, dodaje lidera, ustawia kolor i zapisuje to w logach
options:
maincolor: "B00B0B"
textcolor: "ffebb6"
infocolor: "279FF5" #for example when adding a player this is the color of their ign
confirmcolor: "27F554"
prefix_text: "Clans"
invite_duration: 5 minutes
max_members: 10
command /createclan <text> <text> <player>:
trigger:
set {_raw} to arg-1
set {_hex} to arg-2
set {_leader} to arg-3
if {_leader} is not online:
send colored "<##%{@maincolor}%>[%{@prefix_text}%] <##ff0000>Leader must be online." to player
stop
if {_raw} does not match "[A-Za-z0-9]*":
send colored "<##%{@maincolor}%>[%{@prefix_text}%] <##ff0000>Clan name may only contain letters and numbers." to player
stop
set {_name} to {_raw}
set {_lower} to lowercase {_name}
loop {clanlist::*}:
if lowercase loop-value is {_lower}:
send colored "<##%{@maincolor}%>[%{@prefix_text}%] <##ff0000>Clan name already exists." to player
stop
if length of {_hex} is not 6:
send colored "<##%{@maincolor}%>[%{@prefix_text}%] <##ff0000>Hex color must be exactly 6 characters." to player
stop
if {_hex} does not match "[A-Fa-f0-9]*":
send colored "<##%{@maincolor}%> [%{@prefix_text}%] <##ff0000>Invalid hex color." to player
stop
add {_name} to {clanlist::*}
set {clan::%{_name}%::color} to {_hex}
set {clan::%{_name}%::leader} to name of {_leader}
# store members by player name
set {clan::%{_name}%::members::%name of {_leader}%} to true
set {clan::%{_name}%::size} to 1
make console execute "lp creategroup %{_name}%"
make console execute "lp group %{_name}% meta setprefix &#%{_hex}%"
make console execute "lp group %{_name}% setweight 2"
make console execute "lp group %{_name}% parent add default"
make console execute "lp user %{_leader}% parent add %{_name}%"
log "Clan %{_name}% created by %{player}%" to "clans"
send colored "<##%{@maincolor}%> [%{@prefix_text}%] <##%{@textcolor}%>Clan <##%{_hex}%>%{_name}% <##%{@textcolor}%>successfully created." to player
/addmember <player> - tylko dla leadera
Wysyła zaproszenie, które można zaakceptować za pomocą /acceptclaninvite lub klikając wiadomość z zaproszeniem; po zaakceptowaniu wysyła wiadomość do całego klanu: "[Clans] <gracz> joined the clan." Można zapraszać tylko graczy, którzy nie należą jeszcze do żadnego klanu i jest maksymalna ilość graczy w klanie łącznie z leaderem - 10.
<cmd:/acceptclaninvite>
/appointrole <player> <role> - tylko dla leadera
Role będą w liście, którą dopiero skończę — na razie możemy je nazywać rola1–rola10.
Po uruchomieniu komendy gracz otrzymuje uprawnienie group.role.<role> i zaznacza, że klan już tę rolę posiada — nikt inny nie może jej dostać w danym klanie. Otrzymanie roli jest akceptowane za pomocą /acceptrole lub kliknięcia wiadomości. <cmd:/acceptrole>
/setclanhome - tylko dla leadera
Ustawia /home klanu, do którego gracze mogą się teleportować za pomocą /home — standardowe 5-sekundowe odliczanie bez ruszania się
/tpa i /tphere - oba tylko dla leadera
Standardowy system teleportacji z /tpaccept i /tpdeny, w tym możliwość kliknięcia <cmd:/tpaccept> lub <cmd:/tpdeny> oraz 5-sekundowe odliczanie bez ruszania się
Może go używać tylko lider, i tylko z własnymi członkami klanu.
/cc <message> lub /clanchat <message>
Wysyła wiadomość do całego klanu — komendę może uruchomić każdy członek klanu.
Pytanie
marekspodbiedry 0
Mam tylko trzy dni, żeby stworzyć skript na klany. Znam podstawy Skripta, ale nic tak zaawansowanego. Próbowałem pisać to z AI(wiem, wiem, ale kończą mi się opcje), ale ChatGPT w ogóle nie chce współpracować z nową dokumentacją Skripta, a bez niej radzi sobie gorzej niż ja. Potrzebuję tylko kilku prostych komend. Jeśli ktokolwiek mógłby pomóc mi nawet z jedną komendą, byłbym OGROMNIE WDZIĘCZNY. Śmiało sugerujcie zmiany w skryptach, w komendzie /createclan, albo nawet w samych pomysłach. Jeśli tak komuś łatwiej, nie skupiajcie się na wiadomościach — zmienię je sam.
/createclan:
Tworzy grupę z użyciem LuckPerms, dodaje lidera, ustawia kolor i zapisuje to w logach
options: maincolor: "B00B0B" textcolor: "ffebb6" infocolor: "279FF5" #for example when adding a player this is the color of their ign confirmcolor: "27F554" prefix_text: "Clans" invite_duration: 5 minutes max_members: 10 command /createclan <text> <text> <player>: permission: clan.admin trigger: set {_raw} to arg-1 set {_hex} to arg-2 set {_leader} to arg-3 if {_leader} is not online: send colored "<##%{@maincolor}%>[%{@prefix_text}%] <##ff0000>Leader must be online." to player stop if {_raw} does not match "[A-Za-z0-9]*": send colored "<##%{@maincolor}%>[%{@prefix_text}%] <##ff0000>Clan name may only contain letters and numbers." to player stop set {_name} to {_raw} set {_lower} to lowercase {_name} loop {clanlist::*}: if lowercase loop-value is {_lower}: send colored "<##%{@maincolor}%>[%{@prefix_text}%] <##ff0000>Clan name already exists." to player stop if length of {_hex} is not 6: send colored "<##%{@maincolor}%>[%{@prefix_text}%] <##ff0000>Hex color must be exactly 6 characters." to player stop if {_hex} does not match "[A-Fa-f0-9]*": send colored "<##%{@maincolor}%> [%{@prefix_text}%] <##ff0000>Invalid hex color." to player stop add {_name} to {clanlist::*} set {clan::%{_name}%::color} to {_hex} set {clan::%{_name}%::leader} to name of {_leader} # store members by player name set {clan::%{_name}%::members::%name of {_leader}%} to true set {clan::%{_name}%::size} to 1 make console execute "lp creategroup %{_name}%" make console execute "lp group %{_name}% meta setprefix &#%{_hex}%" make console execute "lp group %{_name}% setweight 2" make console execute "lp group %{_name}% parent add default" make console execute "lp user %{_leader}% parent add %{_name}%" log "Clan %{_name}% created by %{player}%" to "clans" send colored "<##%{@maincolor}%> [%{@prefix_text}%] <##%{@textcolor}%>Clan <##%{_hex}%>%{_name}% <##%{@textcolor}%>successfully created." to player/addmember <player> - tylko dla leadera
Wysyła zaproszenie, które można zaakceptować za pomocą /acceptclaninvite lub klikając wiadomość z zaproszeniem; po zaakceptowaniu wysyła wiadomość do całego klanu: "[Clans] <gracz> joined the clan." Można zapraszać tylko graczy, którzy nie należą jeszcze do żadnego klanu i jest maksymalna ilość graczy w klanie łącznie z leaderem - 10.
<cmd:/acceptclaninvite>
/appointrole <player> <role> - tylko dla leadera
Role będą w liście, którą dopiero skończę — na razie możemy je nazywać rola1–rola10.
Po uruchomieniu komendy gracz otrzymuje uprawnienie group.role.<role> i zaznacza, że klan już tę rolę posiada — nikt inny nie może jej dostać w danym klanie. Otrzymanie roli jest akceptowane za pomocą /acceptrole lub kliknięcia wiadomości. <cmd:/acceptrole>
/setclanhome - tylko dla leadera
Ustawia /home klanu, do którego gracze mogą się teleportować za pomocą /home — standardowe 5-sekundowe odliczanie bez ruszania się
/tpa i /tphere - oba tylko dla leadera
Standardowy system teleportacji z /tpaccept i /tpdeny, w tym możliwość kliknięcia <cmd:/tpaccept> lub <cmd:/tpdeny> oraz 5-sekundowe odliczanie bez ruszania się
Może go używać tylko lider, i tylko z własnymi członkami klanu.
/cc <message> lub /clanchat <message>
Wysyła wiadomość do całego klanu — komendę może uruchomić każdy członek klanu.
DZIĘKUJĘ
https://skript.pl/temat/58952-klanyteamy-w-skript/Udostępnij na innych stronach
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi