Gość Usunięty#32366 Opublikowano 12 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2020 (edytowane) ErsatzW tym poradniku przedstawię wam jak używać zmiennych z PlaceholderAPIw swoich skryptach za pomocą plugin'u Ersatz. Funkcję:Tworzenie nowych zmiennych PlaceholderAPI Odczytywanie zmiennych PlaceholderAPI w skryptach Tworzenie nowych zmiennych: on placeholder request with prefix "sk": if the identifier is "test": set the result to "&cTest!" Aby odczytać taką zmienną wystarczy w dowolnym pluginie który obsługuje PlaceholderAPI wpisać zmienną %sk_test%, sk to jest prefix zmiennej, a test można tam dowolny tekst wpisać, pamiętaj! Słowo test nie może się powtórzyć w kolejnej zmiennej, w przypadku stworzeniadrugiej takiej samej zmiennej zmienne nie będą działać.Odczytywanie zmiennych: command /test: trigger: send "&7Twój ping: &3%placeholder ""player_ping""%" Przykład skryptu: on placeholder request with prefix "sk": if the identifier is "time": set the result to "%{time::%player%}%" every minutes: loop all players: add 1 to {time::%loop-player%} command /czas: trigger: send "&7Twój czas: &3%placeholder ""sk_time""%" PlaceholderAPI:Jest jeszcze jeden sposób na odczytywanie tekstu z skryptu w postaci placeholderów, wystarczy wpisać komendę /papi ecloud download skript i w jakim kolwiek pluginie użyć zmiennej %skript_{time::%player_name%}%. Pluginy:PlaceholderAPIErsatz Jeśli czegoś nie opisałem/jest nie zrozumiałe to mogę poprawić Jest to mój pierwszy poradnik na tym forum. Proszę nie hejtujcie mnie za wygląd poradnika! Edytowane 12 lipca 2020 przez vCren Dodano linki do pluginów. Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/40461-plugin-ersatz-placeholderapi-skript/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nevernvl 0 Opublikowano 25 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2021 Witam, zauwazyłem twój poradnik co do tego. I mam z nim lekkie problemy, ponieważ stworzyłem zmienna w skrypcie gdy daja ja na "FeatherBoard" to nie widzę ilosci pieniedzy ze skryptu jak to ma działać? OlekAleksander i TremeQ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/40461-plugin-ersatz-placeholderapi-skript/#findComment-304393 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi