Skocz do zawartości
  • 0

Plugin na skin + www

Grajasowo

Pytanie

Część, szukam pluginu na system skinów. Chodzi mi oto że na stronie mam np przycisk "Wgraj" i jak klikne wgraj to mogę wybrać plik ze skinem, potem wpisuję swój nick. Potem jest przycisk np "Zmień skina!" i po kliknięciu zmienia się skin. 

Posiadam SkinsRestorer ale on nie ma funkcji odswieżenia skina w minercaft. Posiadam skinsystem. 

Szukam jakiegoś pluginu co bedzię to umożliwiał.

https://skript.pl/temat/36080-plugin-na-skin-www/

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Gość KuzynProcesor

SkinsRestorer ma dość dobrą stronę. Proponuję podpiąć pod ten przycisk zmiany skina dodatkowo oprócz samych "ichnych" funkcji opóźnienie ok. 10 - 15 sek. (ja bym dał z 5 min) i wtedy wywołanie komendy na reload skinów, ale tego jak mówisz nie ma.

Proponuję wykonać/zakupić stronkę z polem na nick, wgranie skina i przyciskiem "Wgraj skina!" albo wykonać ją samemu w WordPressie (ale nie wiem czy jest nawet taka wtyczka co sama wywoła polecenie rcon). Po kliknięciu przycisku wyśle się polecenie reloadu do dowolnego pluginu na skiny.

Jeżeli będzie to mały serwer (ok. 50 slotów) to możesz wywoływać pluginem PlugMan reload całego pluginu na skiny! Proponowałbym tutaj zastosowanie takiego skryptu, który by uniemożliwił masowe zlagowanie reloadami pluginu:

# taki na szybko
# jest to prototyp koncepcyjny :)

command /runReloadPluginCommand [<player>] [<text>]:
  executable by: console
  trigger:
  	if {commandDelay::%player-arg%} is not set:
  		execute console command "plugman reload %arg 2%"
  		wait ILE-CZASU-ODSTEPU seconds/minutes/hours/etc.
  		set {commandDelay::%player-arg%} to now
  		stop
  	send "[SKINY] Gracz %player-arg% probowal zmienic skina, ale musi odczekac!" to console
  	send "[SKINY] Musisz odczekac jeszcze: %distance between {commandDelay::%player-arg%} and now%"

https://skript.pl/temat/36080-plugin-na-skin-www/#findComment-232741