Borsunia 2 Opublikowano 26 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2020 Witam! Moi drodzy miłośnicy minecrafta Mam taki mały problemik. Robię serwer creative z dodatkami ekonomii i mam problem z kopiowaniem itemów.. Otóż chodzi o to że gracz może kopiować scrollem itemy w swoim eq. Czy macie może jakieś pomysły lub skrypty, aby jakoś to zablokować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 26 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2020 Teraz, Borsunia napisał: Witam! Moi drodzy miłośnicy minecrafta Mam taki mały problemik. Robię serwer creative z dodatkami ekonomii i mam problem z kopiowaniem itemów.. Otóż chodzi o to że gracz może kopiować scrollem itemy w swoim eq. Czy macie może jakieś pomysły lub skrypty, aby jakoś to zablokować? Proszę, powinno pomóc. on inventory click: player's gamemode is creative click type is middle mouse button cancel event Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Borsunia 2 Opublikowano 26 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2020 2 minuty temu, Kormic napisał: Proszę, powinno pomóc. on inventory click: player's gamemode is creative click type is middle mouse button cancel event Dzięki za szybką reakcje, ale niestety nie działa iż teraz nie da się kompletnie w eq itemów przestawiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 26 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2020 Teraz, Borsunia napisał: Dzięki za szybką reakcje, ale niestety nie działa iż teraz nie da się kompletnie w eq itemów przestawiać Podaj posiadaną przez ciebie wersję Skripta oraz wersję serwera. Przydałaby się również informacja nt. silnika serwera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Borsunia 2 Opublikowano 26 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2020 Wersja skripta: 2.2-dev32d Wersja serwera: 1.8-1.16 Silnik: 1.12.2 spigot Gdy masz włączonego Gm1 w eq nie możesz przenosić itemów / zmieniasz na gm 0 normalnie można przenosić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 26 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2020 Teraz, Borsunia napisał: Wersja skripta: 2.2-dev32d Wersja serwera: 1.8-1.16 Silnik: 1.12.2 spigot Gdy masz włączonego Gm1 w eq nie możesz przenosić itemów / zmieniasz na gm 0 normalnie można przenosić. Skoro Spigot 1.12.2 to możesz spokojnie zaktualizować Skripta do wersji 2.5.3 (najnowszej). W wersji 2.2-dev35 zaszły pewne wersje względem click type, więc zapewne dlatego skrypt nie działa tak jak powinien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Borsunia 2 Opublikowano 26 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2020 Niestety to także nic nie dało dalej to samo ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CoFFeIN04 606 Opublikowano 26 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2020 a np. if event-click action is middle mouse button: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 26 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2020 7 minut temu, Borsunia napisał: Niestety to także nic nie dało dalej to samo ;/ Zaraz, zaraz. Mam wrażenie, że event 'on inventory click' nie działa w trybie kreatywnym. on inventory click: send "1" player's gamemode is creative send "2" click type is middle mouse button send "3" cancel event Sprawdź w trybie przetrwania (survival) i w trybie kreatywnym (creative). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Borsunia 2 Opublikowano 27 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2020 Dalej mam to samo że podczas /gm1 nie mogę w eq itemów przesuwać a na /gm 0 normalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 27 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2020 Teraz, Borsunia napisał: Dalej mam to samo że podczas /gm1 nie mogę w eq itemów przesuwać a na /gm 0 normalnie Hmm... może problem leży w samych 'inline conditionalach'... on inventory click: send "Wartości: %player's gamemode%, %click type%" send "1" if player's gamemode is creative: send "2" if click type is middle mouse button: send "3" cancel event Jeżeli w pierwszej wiadomości nie będzie ani jednego <none>, parse'uj wyrażenia i ich wartości na tekst. on inventory click: if "%player's gamemode%" is "creative": if "%click type%" is "middle mouse button": cancel event Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Borsunia 2 Opublikowano 27 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2020 Niestety to samo Nie wiem czy jest sens dalej próbować czy dać sobie siana. Szkoda że pluginu na to nie ma eh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 27 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2020 10 minut temu, Borsunia napisał: Niestety to samo Nie wiem czy jest sens dalej próbować czy dać sobie siana. Szkoda że pluginu na to nie ma eh Rozumiem, że spróbowałeś i w trybie przetrwania, i w trybie kreatywnym, tak? Jakie wartości zostały wysłane na czacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Borsunia 2 Opublikowano 27 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2020 Czat: Wartości: creative, CREATIVE 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 27 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2020 1 minutę temu, Borsunia napisał: Czat: Wartości: creative, CREATIVE 1 2 W takim razie zamiast "middle mouse button" wstaw "CREATIVE". Powinno zadziałać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Borsunia 2 Opublikowano 27 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2020 Noo i wracamy do początku czyli dalej nie można przesuwać itemów :z Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 27 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2020 4 minuty temu, Borsunia napisał: Noo i wracamy do początku czyli dalej nie można przesuwać itemów :z W takim razie my również wracamy do początku i debugowania... on inventory click: send "Wartości: %player's gamemode%, %click type%" send "1" if "%player's gamemode%" contains "creative": send "2" if "%click type%" contains "creative": send "3" cancel event Zobacz ile cyfr zostanie wysłanych i jakie wartości zostaną wysłane. Oczywiście tak jak wcześniej, zrób to i na trybie przetrwania, i na trybie kreatywnym oraz podaj wysłane wiadomości z obu gamemode'ów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Borsunia 2 Opublikowano 27 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2020 (edytowane) Po wpisaniu /gm 0 i przesuwaniu itemów jest wszystko jak należy nic się nie pojawia. Po wpisaniu /gm1 i przesuwaniu itemów w eq wyskakuje: Wartości: creative, CREATIVE 1 2 3 Edytowane 27 grudnia 2020 przez xNightPower_ Naprawiam formatowanie na ciemnym stylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 27 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2020 8 godzin temu, Borsunia napisał: Po wpisaniu /gm 0 i przesuwaniu itemów jest wszystko jak należy nic się nie pojawia. Po wpisaniu /gm1 i przesuwaniu itemów w eq wyskakuje: Wartości: creative, CREATIVE 1 2 3 Potestowałem co nieco i doszedłem do wniosku, że tego nie zrobisz w Skript'cie. Próbowałem ze sprawdzaniem 'click type' i 'inventory action', obie metody zawiodły. W moim przypadku event 'on inventory click' był aktywowany jedynie w przypadku kliknięcia na slot w ekwipunku gracza, w którym znajdował się jakikolwiek przedmiot. Również jak w twoim przypadku, nie mogłem przemieszczać żadnego przedmiotu. Jedyne co mogę poradzić w tej sytuacji to po prostu niedawanie graczom trybu kreatywnego, gdyż gra nakłada niewielkie "restrykcje" w tym trybie na gracza i przez to nie można wszystkiego sprawdzić. Niestety tryb kreatywny nie współpracuje dobrze z 'on inventory click', nawet jest to napisane w dokumentacji, a tego nie przeskoczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Borsunia 2 Opublikowano 27 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2020 No cóż.. spodziewałem się szczerze mówiąc takiego końca iż przed napisaniem posta próbowałem wiele, ale jak widać na marne. No trudno coś innego postaram się wymyślić Dziękuje bardzo za poświecenie czasu i wszelką pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Usunięty#34161 123 Opublikowano 27 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2020 Ten temat został zamknięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Borsunia 2
Witam! Moi drodzy miłośnicy minecrafta
Mam taki mały problemik.
Robię serwer creative z dodatkami ekonomii i mam problem z kopiowaniem itemów..
Otóż chodzi o to że gracz może kopiować scrollem itemy w swoim eq. Czy macie może jakieś pomysły lub skrypty, aby jakoś to zablokować?
20 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi