Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! to prosty, łatwy w obsłudze plugin, który umożl..."> Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! to prosty, łatwy w obsłudze plugin, który umożl..."> Skocz do zawartości

Recommended Posts

Użytkownik

[Sześcienny Poradnik]

Plugman-Logo-v2-final.png

Opis:

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! to prosty, łatwy w obsłudze plugin, który umożliwia zarządzanie pluginami, bez potrzeby ponownego uruchamiania serwera.

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Komendy:

/plugman help - Wyświetla pomoc pluginu PlugMan.

/plugman list [-v] - Wyświetla listę pluginów; Użyj -v aby pokazać wersje pluginów.

/plugman info [plugin] - Pokazuje informacje o danym pluginie.

/plugman dump - Wczytuje listę pluginów oraz ich wersję do pliku, po czym daje do niego link.

/plugman usage [plugin] - Lista komend w zarejestrowanych w danym pluginie.

/plugman lookup [command] - Podaje plugin w którym jest zarejestrowana dana komenda.

/plugman enable [plugin | all] - Włącza dany plugin | wszystkie pluginy.

/plugman disable [plugin | all] - Wyłącza dany plugin | wszystkie pluginy.

/plugman restart [plugin|all] - Restartuje dany plugin | wszystkie pluginy.

/plugman load [plugin] - Załadowuje plugin na serwer.

/plugman reload [plugin|all] - Przeładowuje dany plugin | wszystkie pluginy.

/plugman unload [plugin] - "Usuwa" plugin z listy załadowanych pluginów !!NIE USUWA PLIKU .JAR!!

/plugman check [plugin|all] [-f] - Sprawdza czy plugin jest aktualny | wszystkie pluginy są aktualne

Uprawnienia:

plugman.admin - Dostęp do wszystkich komend PlugMan.

plugman.update - Pokazywanie dostępnych aktualizacji pluginów.

plugman.help - Wyświetlanie pomocy pluginu PlugMan.

plugman.list - Wyświetlanie listy pluginów.

plugman.info - Wyświetlanie informacji o danym pluginie.

plugman.dump - Zapisywanie do pliku listy pluginów i ich wersji.

plugman.usage - Wyświetlanie komend zarejestrowanych w danym pluginie.

plugman.lookup - Wyszukiwanie pluginu w którym zarejestrowana jest dana komenda.

plugman.enable - Włączanie jednego pluginu.

plugman.enable.all - Włączanie wszystkich pluginów.

plugman.disable - Wyłączanie jednego pluginu.

plugman.disable.all - Wyłączanie wszystkich pluginów.

plugman.restart - Restartowanie jednego pluginu.

plugman.restart.all - Restartowanie wszystkich pluginów.

plugman.load - Załadowywanie pluginu.

plugman.reload - Przeładowywanie jednego pluginu.

plugman.reload.all - Przeładowywanie wszystkich pluginów.

plugman.unload - Odładowanie pluginu.

plugman.check - Sprawdzanie aktualności jednego pluginu.

plugman.check.all - Sprawdzanie aktualności wszystkich pluginów.

 

 

 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Użytkownik

Bardzo fajną opcją jest wyświetlanie zarejestrowanych komend w pluginie, plugin fajny ale ma niektóre niepotrzebne funkcję typu: przeładowanie pluginu, w końcu takie coś ma większość pluginów, np. FunnyGuilds (/funnyguilds reload) albo update'owanie pluginu. Po co, skoro takie rzeczy robi się teraz automatycznie, albo administratorowi wyskakuje wiadomość, że powstała nowa wersja.

 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Użytkownik
20 godzin temu, KrejzolekPRO napisał:

Bardzo fajną opcją jest wyświetlanie zarejestrowanych komend w pluginie, plugin fajny ale ma niektóre niepotrzebne funkcję typu: przeładowanie pluginu, w końcu takie coś ma większość pluginów, np. FunnyGuilds (/funnyguilds reload) albo update'owanie pluginu. Po co, skoro takie rzeczy robi się teraz automatycznie, albo administratorowi wyskakuje wiadomość, że powstała nowa wersja.

 

Z tym pierwszym się nie zgodzę. Ale z drugim już trochę tak...
Przeładowanie pluginu, np. /funnyguilds reload jest to przeładowanie konfiguracji. A jak usuniesz folder FunnyGuilds to przy tym przeładowaniu on, jak i jego pliki nie generują się same. Trzeba przeładować FunnyGuilds albo /reload albo /plugman reload FunnyGuilds. I powiedz która opcja jest w tym przypadku lepsza xD.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Gość
Ten temat jest zamknięty i nie można dodawać odpowiedzi.

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

×